thailand thailand thailand

semester, semester, semester!!! imorgon är det daaaaaaaaaaaags!!! Vi reser från stockholm och jag kan knappt bärga mig. Vill vara framme nuuuu nu nu!!! Jag har jobbat idag också vilket var lika hektiskt som igår. Hjälp!! Sen blir det inte bättre av att kroppen och huvet redan har tagit semester!!
Jag håller på att gå igenom packningen, allt är på plats förutom mitt dykcertifikat!! Hallå vart är du.. jag har letat precis överallt där jag kan tänka mig att det ligger, men inget kort där inte!! jag som vill passa på att kanske dyka igen när möjligheten ges!!!
Om jag inte kommer mig för att blogga på semestern så får ni stå ut tills jag är hemma igen om ca 3 veckor!!

Ha det så bra nu alla mysiga läsare!!
http://www.newsdesk.se/files/08ffa26c93fbfc352245fcd501a2fcec/resources/ResourceWebImage/thumbnails/thailand_rg_907299_low_large.jpg

Thailand here I come!!!!!

roligaste underhållningen i jul



överaskad blev jag när jag kom hem från jobbet. På golvet satt min H och försökte koppla in ps3 som han nyss gått och köpt. Vi har spelat buzz förut så vi vet att det är roligt!! Så nu har vi något att spela på självaste julafton ;) det är verkligen underhållande!! Testa om du har möjlighet!! Vi ska köra första provomgången nu!!

Granen står så grön och grann..

Nu är jag hemma hos pappsen och mammsen. Det var läääänge sen. Hade en fantastiskt rolig kväll ute igår, men tröttheten börjar komma ikapp mig.

Det är så lungt och mysigt här hemma. Mamma vill alltid njuta av julen så slänge som möjligt så granen är redan på plats. Och iår är den riktigt amerika inspirerad. Jättefin!!
Samtidigt som jag sitter här i vardagsrummet så smyger sig dofterna från köket in hit och frestar. Pappa håller på att laga till en stor älgstek i ugnen!! Som jag har längtat efter älgkött. Det var ju vardagsmat när jag bodde hemma, men som nu har blivit en lyx att få serverad på tallriken mmmmm.... jag tror det kommer bli smaskens.



ursäktar den dåliga kvallen på bilden, tagen med telefonen i mörkret... kan inte bli bättre tyvärr

Så klyftigt



Mmmm.. julapelsinerna är ju bara för goda!! :D
Mitt huvud har sprängt hela dagen. Har så mycket att göra på jobbet att jag får ont imagen av att tänka på det. Som tur är så är det inte bara min röra. Jag menar jag är ju inte ensam på avdelningen. Men jag kan inte fatta att kunderna bara släpper sakerna på första bästa plats eller inte plockar upp om de rivit ner på golvet.
Kan man inte få lära sig sånt någonstans. innan man släpps ut i butiker!! Jag VET att alldeles för många skiter i det för att de tänker "jag jobbar inte här" men fan säger jag!! Vi har ju hur mycket annat som man ska göra. Som att serva kunder tillexempel. Och någon bra service blir det inte om man är en stressad och irriterad expedit så det så..!!

Det var inte meningen att jag skulle komma här och vara negg, men jag råkade bli det under tiden jag skrev.. Ett väldigt känsligt ämne med andra ord.

skor skor skor

God morgon!!!
Det har löst sig med mina skor, min underbara skor som jag råkade köpa udda storlekar av.
H:s syster köpte med dom hem till mig i rätt storlek, men det var inte så bara heller. Som jag har ringt till H&Ms alla butiker i sthlm. Fick tillslut det sista paret efter en veckas ringande!!! :D Jag ska på fest nu på fredag och då kommer de att vara perfekta till min outfit :D





chokladknäck



Go kväll!! Jag började jobba 8 imorse och sen dess har det varit full rulle!!
Efter jobbet mötte jag upp H och vi gick och köpte en sista julklapp till svärmor.. Hon ska faktiskt få nått som jag själv väldigt gärna vill ha.. nämligen en skål från iittala- Marimekko.. en svart. Jag vill ha den vita frostade. :D
Jag har gjort chokladknäck!! De blev jättegoda!! Jag rekomenderar verkligen att prova!! Men jag hade glömt från förra året hur kladdigt det är att hälla i formarna- som ni ser på bilden :D

Receptet:
2 dl vispgrädde
2 dl ljus sirap
2 dl strösocker
2 msk kakao
2 msk smör (vilket jag skippade)

Blanda alla ingredienserna, utom smöret,i en tjockbottnadkastrull och koka upp. Rör om då och då.
Gör ett kulprov för att se om det är färdigt.
koktid 15-30 minuter.. tillsätt smöret
häll i formar och låt svalan
förvara i kyl.

Lycka till!!




Den perfekta julklappen



Vilken himla fin julklapp vi fick H och jag av hans syrras barn. Dessutom gjorde dom en god gärning på samma gång.Eftersom en del av intäckten går till välgörande ändamål!! Mer sånt! Det känns nästan som om jag och H har gjort en god sak också bara genom att få dom. .
De är iallafall jättefina och det känns riktigt bra att ha dom. En bra julklapp om man inte vet vad man ska ge till vänninan eller mamma kanske?!?!



Så fint blev det!!! :D

helgsnack

Jag hade en supermysig kväll igår hos svärmor. Ungarna är ju bara för underbara. Vi åt och drack gott och spelade tp- tjejerna mot killarna och så klart vann vi :D
Idag har vi gått tipspromenad. H vann en julskinka i utlottningen som var efteråt. KUL!! Men vi lämnade den hos sväris så hon kan tillaga den åt oss. Vi ska ju ändå vara där på julafton.
Nu leker jag husmor och har gjort egen klyftpotatis och smördegsinbakad kassler med vitlöksost inuti.... mmm...riktig söndagsmat. De enda jag inte kan få till, hur mycket olja jag än har, är att klyftorna fastnar i plåten. Jag har rört om dom väl i oljan och jag har rört omkring medans dom är i ungnen.. Nu senast jag kikade så luktade det nästan friterad potatis pga all olja, men de fastnar ändå!!!

Nu ska jag dessutom göra lite julgodis som jag ska bjussa kollegerna på imorgon.
Ger receptet lite senare men jag kan säga att  huvudingredienserna är marie-/digestivekex och choklad. ;D


veckoslut

Äntligen fredag och det ska bli så skönt att komma hem från jobbet ikväll, det känner jag redan nu.
Jag har ett endaste ärende att ta tag i och det är att skicka tillbaks det gigantiska H&M- paketet. En päls åker tillbaks, och jag mår lite dåligt av att skicka tillbaks de ursnygga skorna från divided.. de är lite lite för små!! :( Jag ville ju sååå gärna ha dom!!




Imorgon jobbar jag, men vi ska ha mys sen på kvällen. H:s syrra kommer hit med barnen så det blir nog en hel del leka!! Dessutom ska de få sina små klappar redan nu eftersom vi inte kommer ses på självaste x-masday.



Klappar

Jag har köpt de första julklapparna idag och jag har till och med varit så duktig att jag slagit in dom. :D
Förra året var jag så ambitiös att jag slog in papper över kartongerna, men inte i år inte.. tycker dessutom att våra kartonger från H&M är riktigt fina. På med lite rosetter och snören bara. :D




morgon

God morgon!
Jag vill bara sova. Spelar ingen roll när jag ställer klockan så somnar jag bara om.. mörkret börjar göra sitt antar jag.
Igår bokade vi det "lyxhotell" som vi ska bo på i Bangkok de 4 sista nätterna på vår resa..Vi får dom gratis eftersom H har tjänat in en massa flygpoäng. :D Jag tror det kommer att bli kanonbra!!! :D


Till och med i sovreummet ska det vara julfint ;)



after work

Är hemma nu, men ska om nån timme möta upp ett gäng från jobbe t:D Så kallad Afterwork. blir ju lite så när vi slutar olika allihopa. :) Jag är trött idag. Var på jobbet 8 vilket jag absolut inte är van vid. så imorse när jag skulle gå upp kände jag mig  nästan sjuk!!
Hmm.. jag funderar på att inviga min nya -rutiga- kavaj idag.. får se vad som känns bra.
Invigde iaf min nya kofta från Lindex.. I Lööööv it!!



jag orkade bara inte anstränga mig mer för kortet, tyvärr, en liten skymt av den iaf!!


julgruppering

Oj! Jag har gjort så mycket idag att jag inte ens vet vart jag ska börja!! Jag är fortfarande inte färdig med plockandet.. blir mycket kläder när man tvättat.
Jag har varit otrogen och handlat på Lindex. En jättefin kofta som jag bara vill mysa runt i. Jag har köpt en ny amaryllis, den jag hade köpt fån IKEA var nog av sämsta sort. Redan uppvuxen och död. Fler hyacinter blev det tillsammans med en liten julstärna och en mini en.. vilket jag har gjort en julgrupp av som står på köksbordet :D
Jag åkte även en snabbis till IKEA för att införskaffa fler lökvaser, men det fanns inga.. lite snopet faktiskt. Så istället åkte jag till Plantagen där det blev lite annat smått och gott. Jag älskar att pyssla!!




2 gånger päls

Jag tror jag ringde runt till varende butik i sthlm igår (innerstaden, men skorna finns inte kvar i min storlek!! Jag var upprörd igår kväll, är det fortfarande! Jag hoppas på att de kommer komma in igen.
Men så kom lite plåster på såren. Paketet med stort P låg och väntade på mig på ica. Så jag åkte dit och hämtade hem det. :D
H:s kläder från comme des garcons var inte bra!! Kändes som om det var kass passform på kostymn och skjortorna. Så allt det åker tillbaks.
MEN!! Så är det ju så att jag ju klickade hem 2 st pälsjackor en i stl 38 och en i stl 36. 36:an ska jag behålla men hur ska jag göra med 38:an. Jag ska kanske höra med nån polare om de vill köpa den innan jag låter den åka tillbaks och göra någon annan lycklig. :D

stort PAKET!! tur att jag tog bilen!!


1 av pälsarna


Andra skor som kom och gjorde mig lycklig!!

Jag skippar frasarna på klänning och kör dem iställer på väskan :D

skandal!!


Hur i....!! Jag älskar dess snyggingar som jag köpte i helgen!! DET som har hänt är att jag fått med mig en 38 och en 39:a hem!! Jag varken kan eller vill ha en för stor sko!!! Hur kommer det sig?? Jo jag provade ett par först i en butik. ett par 38:or. jag kunde ha dom, men köpte dom inte just då eftersom vi hade lite bråttom och det var lång kö. Vi skulle ju tillbaks. Sen när vi kommer in i en annan butik plockar jag ett par skor som sitter IHOP och som det står 38 på. Väl hemma, två par olika skor. Vem blir inte förbannad om inte jag. Jag bor ju inte i sthlm så hur ska jag kunna byta?? De finns inte på vårt H&M där jag jobbar!!

inreda

jag är ju så sugen på att göra nytt och mysa tilldet lite extra och för det krävs inspiration MASSOR!!


fulla dagen

Idag är jag ledig! Jag her en hel lista på saker som jag ska göra!!
Förutom att städa och fixa här hemma, som jag har kommit på att man alltid måste göra när man är så slarvig som jag så ska jag in till stan och spana på klappar. Jag ska även fixa dekoration till "mosshjärtat" som ska sitta på vår dörr. Skippar kransen och gör nått nytt :D Jag ska även luncha med H och hjälpa smakråda honom om en rock. Och ikväll ska jag till gymmet och köra spinning. Puuuh.. jag blir stressad bara av att skriva ner allt. Får se hur långt jag hinner. Har en dag till imorgon annars. Men då har jag tänkt slipa och måla om det blivande sängbordet. :D


Här är hjärtat som ska få lite dekoration.. vad nu blir visar jag när det är klart :D

husvisning

vi har varit och tittat på ett jättefint hus, men som är väldigt för mycket dyrt för oss. Nu är vi ju inte ute efter ett hus heller direkt eller i behov av ett, men det är kul att vara och titta. :D Visst blir man sugen på att flytta och "börja" om på nått nytt, men ääh.. vi får klara oss ett tag till och bo som vi gör. Det är faktiskt en himla fin lägenhet vi har trots allt. :D


Nu väntar vi på att prison break ska börja!!

julvört

Just nu sitter jag och njuuuter av en julvörtsmacka!! Finns det nått godare så här års?? Det enda jag saknar på den är en skinkbit och lite senap.
I eftermiddag ska jag och H på husvisning. mmm.. tänkt det!! Det är ett jättefint hus, men alldeles för dyrt. Vi går mest dit på kul och får lite inspiration. Dessutom är vi iinte redo att flytta till hus än. Stora beslut sånt där. :D




RSS 2.0