måndag 30/5


Dagen till ära bjussar jag på en magbild.
Ibland, för en sekund eller två, glömmer jag bort att jag bär på ett mirakel. Har nog fortfarande inte riktigt förstått att det är en så stor förändring på gång i mitt liv, men jag välkomnar den såklart med öppna armar. :)

Vi har förresten äntligen blivit med hus ett HUS!!! Från ena dagen till den andra så är vi husägare. Här går det undan vill jag lova. Längtar sååå tills vi får flytta in. :)

New styling


Jag var ju på tjejmingel på en frisörsalong här i veckan och de här produkterna från det australiensiska märket Kevin.Murphy blev vi stylade med. Jag kunde inte motså att köpa hem ett gäng för att prova själv.
Kevin.Murphys produkter är helt fria från sulfater och parabener. Och i den mån det går använder de sig av riktiga doftoljor och växtextrakt. Förpackningarna är inte bara snygga i sin enkelhet, det finns dessutom ett miljötänk i dom. Många av produkterna är platta och fyrkantiga i formen så att de ska vara lätta att packa och ta mindre plats vid transporter, där av mindre kostnader och utsläpp.
Ett balsam eller om det var inpackning kunde man även använda som handkräm!! Snacka om multifunktionellt.
Ska bli såååå spännande att testa och utvärdera produkterna, dessutom ser jag fram emot att ha de fina förpackningarna framme i badrumshyllan. :)



onsdag 25/5

God morning! Jag är trött idag. Vaknade kl 5 och kunde inte somna om, ja jag vet att det är vardag sen som småbarnsförälder men nu innan bebis är hos oss får jag gnälla lite och vara trött. :)
Tänkte ta mig en tur till IKEA idag, vet inte vad jag ska ha men det kan ju alltid vara kul att kika lite. I eftermiddag blir det middag ute för att sedan gå på tjejmingel hos en frisörsalong. Ser fram emot att bli lite ompysslad ;)




Bullar i ugnen


Jag tog mig i kragen idag och bakade bullar. Det tar tid så jag förstår om det är långt mellan varven jag gör det för då hinner jag ju glömma bort hur jäkla lång tid det faktiskt tar med alla jäsningar hit och dit. Tror de blev goa iallfall för Mr H har käkat några sen han kom hem. :)
För att komma ut ur bull-oset tog jag och Ida en liten promenad runt i hennes kvarter. Väldigt trevligt och välbehövligt för min del. Dock blåser det storm ute vilket är mindre kul. Tur att jag har lagt på mig några kilon de senaste månaderna så jag stod stadigt på marken och inte blåste bort :)

Nu ska jag njuta av lite bullfika innan det blir dags för mat. Bullen i ugnen kan ju behöva få sig en bulle eller två.

Kram kram

sunday sunday



Hade en fab. kväll igår med grill och besök från en av H:s barndomskompisar. Idag har vi sovit alldeles för länge och hälsat på en 1 månaders baby. Överkänslig som jag har blivit började jag nästan gråta när jag såg henne. Av ren glädje såklart. Tänk att vi ska ha en sån liten människa om bara några månader ♥
Vi tog oss ut på en promenad/ löprunda ikväll också. Lagom till att himlen öppnade sig och det började ösregna. Ni kan ju gissa om det var skönt att komma hem och ta en varm dusch efter det. Nu myser vi med söndasgfilm och kvällsfika.


Bildkälla

Lördagsbrunch

img_3594 (MMS)

Brunchmys vid museet!! Har Jazzorkester som bakgrundsmusik, plötsligt hamnade vi i en annan stad. Babypresent står på schemat och dagens craving, marknadsnougat från torget. :) Hoppas ni också har en fin dag. Kram


Satchel bag


Här är skönheten som ger mig dåligt samvete trots att jag inte lagt ett öre på den. Är det den här modellen jag verligen vill ha?! Jag har varit på jakt efter en satchel bag väldigt länge nu och jag har fastnat för Alexa, men jag tycker plötsligt att det dykt upp så många kopior på den så jag är rädd att modellen är "trendig" just nu. Även om Mulberry alltid är klassiskt på sitt vis. Ja, ja jag har lite tid på mig att fundera på om jag ska behålla eller inte..

Nu blir det fix och röj för mig här hemma. Jag har ledigt i helgen så jag vill komma hem till en ren och fräch lägenhet ikväll. Så skönt att slippa städa på helgen. :)
Jag ska försöka komma på nått kul att göra med min Mr H också. Stockholm ställer vi in. Jag är faktiskt inte särskillt sugen, även om jag skulle behöva köpa mig lite kläder. Det är inte allt för många saker i garderoben som passar på min gravidkropp just nu och det känns som jag har gått igenom utbudet i den här stan flera gånger om.
Får se vad vi hittar på för något. :)

house hunters


Det är en trött Jessica som skriver just nu. Oj oj, vilken dag!!
Har mat på gång och myskläderna är på, nu känns det som att jag äntligen kan varva ner.
Har varit på ytterligare en husvisning nu på kvällskvisten, men nej blir inte det här heller. Det kändes inte helt rätt och jag vägrar tvinga fram nån form av relation med det. :) Jag vill att det ska vara kärlek vid första ögonkastet. Hur svårt ska det få lov att vara egentligen?!?

The paperbag

God morgon eller god middag! Har varit såååå trött och jag hade verkligen ett behov av att sova vidare imorse när klockan ringde. Som tur var kunde jag det också. :)
Igår kom mamma, pappa och lillasyster på besök till stan. Vi fikade med glass i regnet och hade det supermysigt.
Idag jobbar jag i några timmar och nu innan ska jag försöka komma ut på promenad. Solen strålar och att det ösregnade och åskade igår är som bortglömt. :)Härligt!

Mr H överraskade mig med en superfin pesent från London.. ;) Jag fick en brun papperspåse!! Neeeej såklart inte bara påsen det låg något väääääääldigt fint inuti.



Babyboom


Im having a baby, jag har en bulle i ugnen, är med bebis.. ja det är så sant som det är skrivet. Det är magiskt, fantastiskt och skrämmande på en och samma gång. Nej, det är ingen nyhet för mig har ju vetat det snart i ett halvår men ändå. Jag har varit och är fortfarande nojig.. antar att det är vad man är och det lär ju inte sluta ens när barnet väl kommit heller, får då börjar väl andra nojor och orosmoln blossa upp istället.
Det är iallfall helt underbart att känna hur det växer och rör sig inuti mig, men jag har fortfarande svårt att förstå att det faktiskt bor en liten människa i min mage som så småning om ska komma ut till oss i världen.

Mysfabriken


Sitter just nu ute på balkongen och myser med Sköna hems nya tidning och en av GB:s nya glassmaker nogger.. Muuums!! Den smakar ännu bättre än pinnglassen eftersom glassen är gräddigare och inte alls lika vattning som på pinnen. Den avnjuts självklart på klassiskt vis, nämligen direkt ur pappförpackningen. :) Köpte även päronsplitt och lakritspuck, men de ska jag spara till en annan dag, om jag orkar hålla mig.



sunday morning

Jag fick besök igår av finsate lillebrorsan och hans tjej. Det blev Eurovison finalen och home made pizza. Riktigt mysigt med andra ord. Även om man lite efteråt, när man kollat klart på alla bidrag och sett vinnaren, känner att det var ganska så mycket waste of time. För aldrig är det ju särskillt bra det där programmet.

Jag har en lite annorlunda söndagsmorgon den här helgen. Jag ska INTE jobba, har inget planerat och är dessutom sambo fri. Min Mr har nämligen dragit till London på fotboll och jag fick inte följa med. Så nu ser jag fram emot alla fina presenter han ska komma hem med som kompensation :) (kan ju alltid hoppas)



Shoe me


Det var så trevlig stämning på Vårruset här om dagen. 8000 träningspigga tjejer var med och deltog. :) Jag promenerade, men nästa år (om det blir nått) ska jag minsann jogga runt. :) Lär väl ha lite överkilon att göra mig av med tills dess och då är det bra att ha ett mål. :)

Jag har letat lääääänge efter ett par snygga och bekväma streetskor. Som jag dessutom ska kunna ha på jobbet vid behov. Men så igår gick jag en veva på stan i väntan på att min Mr skulle sluta för dagen och vad hände?! Jag sprang på dom och så kunde jag ju självklart inte låta bli att köpa med dom hem. Snygga och bekväma på en och samma gång. Den rosa sulan gör mig dessutom superglad. Fattar inte vad det är med mig, jag måste ha en fling för allt som är rosa just nu. Nu längtar jag bara efter att få inviga dom :)

Have a happy friday!



Vårrus

Jag har tagit mig en liten sovmorgon idag. Riktigt skönt!
Igår låg jag ute i solen. Är nog först nu jag förstått när de snackat om sommarvärme. Hade nästan kunnat bada igår, med betoning på nästan, så varmt å skönt var det. :)
Kvällen avslutade jag med sushi ute på balkongen tillsammans med tre härliga töser.

Idag blir det lite jobb och sen vårruset tillsammans med jobbkamrater. Vi är ett eget team som ska gå/springa 5 km. Vi har till och med vår egen "lagtröja" så jag tror det här kommer bli supertrevligt! :)




Im in love


Jag har gått och blivit förälskad i ett av mina senaste inköp. Nämligen den här puderrosa kuvertväskan. Mmmm.... den liksom bara skrek KÖP MIG KÖP MIG!!! Och jag är ju inte dummare än att jag gör som jag blir tillsagd :)
Färgen på naglarna är förresten den som H köpte till mig. Me like a lot. Tror ändå att han visste vad han gjorde när han frågade efter tropical :)

Vi var på husvisning igår och i förrgår.. hmm.. får se vad som händer med det.
Idag är det att sitta i solen som gäller.

Kram

Depend


Oj vilket härligt väder det är ute! Eftersom jag har jobbat inne hela dagen så känner jag att jag behöver komma ut. JAg ska därför gotta mig på en uteservering ikväll med ett gäng härliga brudar.

Sen måste jag få skryta lite också över min man (eller förhoppningsvis blivande man) Här om kvällen satt jag och målade naglarna i sängen. Han fick välja färg, jag fick lila naglar. Men så sa jag till honom att jag tyckte att just Depend- lacken var så bra eftersom det är små flaskor och finns i många roliga färger. Man byter ju liksom färg efter humör och säsong hela tiden (iaf jag). Så någon stans nämde jag att jag skulle vilja ha ett korall/orangefärgat lack inför sommaren. Han frågade mig faktiskt hur korallfärg ser ut och jag försökte förklar så jag tror att han fattade.
Eftersom han faktiskt bara brukar lyssna med ett öra när jag pratar om sånt så tänkte jag inte så mycket mer på det.

Igår när jag kom hem fick jag ett fint litet paket. Innehållandes lacken här ovan.
"Det var det närmaste "tropical" i färg vi kunde komma" sa han syftandes på den röd/orangea färgen.
Tropical???? Tropical??? Vart älskling hörde du mig säga Tropical??
Så vitt jag vet har väl bara Depend-lacken ett färgnummer?! Skulle vara intressant att veta vad han och expediten gick efter när de kom fram till Tropical.
Det är ju inte riktigt en korallfärg, faktiskt inte ens nära, men jag är tre nya lackfäger rikare och det är inte fy det heller. Blev så glad över att han ens försökte, inte alla män som ger sig ut på lackjakt till sin tjej utan att de ens bett om det. :)

Njut av kvällen raringar.


baka liten kaka



Efter en härlig promenad och en sväng förbi affären så blev det baka av. Klassiska småkakor som Hallongrottor och kolakakor. Kommer att passa fint till alla picknicks och fikastunder vi ska ha i sommar. 
Jag har aldrig gjort varken hallongrottor eller kolakakor tidigare och inte heller använt mig av recepten så ska bli kul att testsmaka. Tänkte att det skulle ha blivit kanelbullar också för jag handlade till det, men så glömde jag ju bland det viktigaste nämligen pärlsockret. Får bli bullbak en annan dag istället.

mitt i veckan


Ingen snö idag när jag kikade ut, men fortfarande kallt. Funderar på om jag ska orka mig ut på en promenad. Jag lär  väl leta fram fleecetröjan och understället för att inte frysa ihjäl :)

Här är förresten ljuslyktorna jag införskaffade igår. Jag tycker dom är jättefina, men så vet jag inte riktigt om det är  vad jag var på jakt efter. Ska känna in dom lite så får vi se om de ska tillbaks eller inte.

Nej måste nog gå ut en sväng. Måste ju göra nått idag. Känns faktiskt jättekonstigt att inte ha en endaste sak inplanerad på en hel dag. Kanske får bli att baka nått när jag kommer tillbaka.

Notes


Jag är extremt rastlös och min man är inte hemma så jag kan inte stöka med honom heller. Jag har läst, ätit turkisk peppar så det sprutat och kluddat i den "lilla rosa". Ska snart gå och lägga mig. Har en ledig dag imorgon också som jag inte har en aning om hur jag ska fördriva, men det lär ge sig. Det blir sovmorgon om jag får bestämma och det får jag ju såklart ;p
God natt.

shoe shopping


Jag tog mig en veva på stan idag och jo det blir som det alltid brukar bli. En hel del massa impulsköp. Bland annat de här skorna som jag faktiskt smygkikat på lite innan, men så hade de precis kommit in igen i min storlek. Jag fick slå till. Har inte bestämt mig för om jag ska behålla dom än. Men tror på att de kan vara ganska sköna. Inte för höga eller låga i klacken. Perfekt för svullna sommarfötter hoppas jag iallafall. :)
Sen blev det lite annat smått och gott. Bland annat ett par nya ljuslyktor. Har kikat på dom hela vintern och nej det var inte rea på dom nu, men jag kunde inte låta bli. Hade ju liksom plånboken öppen idag. Visar dom en annan gång. Egentligen borde jag inte köpa en endaste inredningspryl till. Iallfall inte tills vi har flyttat. Men det är ju så roligt att handla sånt, speciellt nu också när jag inte hittar nått roligt i klädväg att köpa heller.


Heyland&Whittle


Är sugen på att handla. Känns som det var länge sedan även om det var så sent som idag jag fick hem ett par byxor.
Men jag är mer sugen på att handla prylar än kläder just nu. Som den här tvålen och lotion att ha på handfatet. Har jag tur kommer vi iväg tll London nästa vecka så jag kan köpa hem ett parti. :)

1:a maj

Det har varit så underbart att vara ledig i helgen. Lite tråkigt att det varit så kallt men är ändå glad för solen som varit framme nästan hela tiden.
Igår myste vi hela dagen, lunchade ute och grillade sedan på kvällen och såg på fotboll. Nej inte en majbrasa så långt ögat kan nå här inte.
Idag har vi röjt och städat här hemma. Bort med vinterjackor och skor för plats åt vår och sommar. Jag vet det är lite sent, men hey tiden räcker inte alltid till. Eller ja det beror ju lite på hur man prioriterar. :)
Det är sååååå mycket spännande saker som snurrar i min skalle just nu så jag vet inte i vilken ände jag ska börja. Tihi..
Nääh.. jag lämnar det till en annan dag.

Hoppas ni haft en skön helg.


RSS 2.0