promenad


Jag och min son tog oss ut på en promenad idag. Jätteskönt, men lite konstigt. Jag känner mig fortfarande inte hemma i de här kvarteren och har inte hittat nått bra stråk att gå än. Jag tycker ju om att se på saker, människor och hus, men här blir det lätt samma, samma. Inne i stan kunde jag gå en och samma runda nästan varje dag (nu överdriver jag) i ett år utan att tröttna. Men å andra sidan är det skönt att slippa piffa till sig nu utifall att man skulle springa på en "kändis". Det gör jag garanterat inte här eftersom jag knappt känner någon. För och nackdelar med allt. Sen spelar det nog en ganska stor roll att jag inte jobbat sen jag gick på semester i juli. Jag anser mig ju vara en social varelse som är van att träffa mycket människor dagligen, så kanske därför det börjar kännas ensamt.
Hoppas det blir bättre med tiden. :)

Lillen sov inte allt för mycket i natt, det vill säga inte jag heller. Stackaren hade ont i magen och för att H inte skulle få en allt för dålig start på arbetsveckan gick jag upp och vyssade honom till sömns. Det hjälpte en stund. Svårt att veta vad man ska hitta på, men jäklar så påhittig man måste bli som förälder. Han somnade tillslut vid bröstet, så jag också fick sova nån timme. Livet som spädbarnsförälder! :) De som tror sig veta säger "njut nu för sen blir det mindre sova.." Jo tjena! Blir att lyfta ögonlocken med tändstickor framöver.. :)

♥♥


winter caramel


Efter en händelserik helg, med bl.a bvc-besök, feber, en sväng på stan, 40-års fest och besök av H:s syster med familj är det riktigt skönt att mysa ner sig i soffan tillsammans med familjen. Lillen (nej, vi har inte bestämt namnet än) är bortskämd och har fått halva soffan för sig själv, medan jag och H trängt ihop oss på andra hälften.
Det har bjudits på kvällsmackor och te här och som extra krydda har vi provsmakat den nya Marabou premium-chokladen, Winter caramel. Mmmm.. sött och gött. Undrar när jag ska börja träna självdiciplinen igen från alla gosaker hit å dit?!? Får nog bli väääääldigt snart är jag rädd, men med fika lite när som är det inte det lättaste just nu, men jag måste börja försöka om jag vill komma i mina "gamla" kläder igen och tro mig det vill jag.
Så till ett annat "måste".. lilleman och hans far bara måste bli gosade med just nu. :))

Kram♥







2 veckor


Min storasyster var här igår och hälsade på och kom med fina presenter och det här blomsterarrangemanget. Härligt att få umgås å snacka lite, blir tyvärr lite långt mellan varven ibland.
Senare på kvällen kom två vänner på besök och höll mig sällskap när H var borta på jobb. Det blev thaimat och annat gott mitt i veckan. Lillen stortrivdes i deras sällskap och sussade gott i deras famnar.
Det var lite konstigt att vara själv över natten med honom för första gången, men jag tycker nog att det gick ganska bra. Även om det inte känns som att jag har sovit något alls.
Vi sov ikapp lite efter frukost och sen dess har han hängt fast i mig hela tiden, känns det som. Undrar om han känner att H inte är hemma. Jag märker det och uppskattar vekligen avlastningen man får om så bara för några minuter. Men till veckan börjar H jobba på riktigt och då blir det här vardag, så jag antar att det bara är att börja vänja sig.
Idag är Lillen dessutom 2 veckor gammal. Känns nästan som att vi alltid har haft honom hos oss. Snart har man väl glömt hur det var att bara vara två också. Fantastiskt att han är vår och att vi får ha honom hos oss♥



Bubbla

Vet knappt va det är för dagar längre, de flyter liksom ihop. Igår hade vi iallafall besök i två omgångar. Fick jämföra en 6 månaders med vår lille och plötsligt kändes den bebisen som en jätte!! Ska vår också bli så stor?! Just nu är det lite svårt att förstå.
Jag hade feber tidigare idag. Nu känns det bättre, efter Alvedon å vila. Hoppas det inte kommer tillbaka för då måste jag troligtvis in till akutmottagningen, enligt eftervården, å det orkar jag inte med. Vet att det är viktigt att ha koll så jag inte fått nån infektion eller nått annat och det vill vi INTE!!!
Vi tog oss en kort promenad förut i det fina höstvädret. Hade det inte varit för min feber och ömmande kropp hade jag kanske kunnat njuta riktigt ordentligt av den. Lillen sov så gott så gott, till skillnad mot första turen i vagnen då han skrek hela tiden så vi fick vända å gå hem igen. Vi var nog mer synkade den här gången helt enkelt. :)
Jag vet det blir väldigt mycket bebissnack nu för tiden.. Det går ju liksom inte att undvika med tanke på att det är vad mitt liv handlar om just nu. Vi är ju mitt uppe i bubblan, som vi sakta, sakta jobbar oss ur.
Ha en fin kväll!!
Kram


mustigt


Tjuvstartar julen i oktober med julmust. Jag kan inte hålla mig längre och det är så gott så gott. :)
Har varit på BVC idag. Lillen växer och har lagt på sig mer än sina tappade gram sen vägningen i söndags. Känns tryggt att han får i sig den maten han behöver.
Förutom BVC fick IKEA ett besök idag också. Där var det fullt julpyntat. Märkligt, men riktigt mysigt. Känner att jag börjar längta och det är kanske därför jag inte längre kunde hålla mig från julmusten. :)
Nu är det fortsatt mys i soffan som gäller.



20/10-11


Det finns inget som heter rutiner i vårt liv nu. :) Har börjat förstå det här med att det faktist kan ta en halv dag innan man ens kommit i sina egna kläder. Det ska matas, bytas blöja, bytas blöja igen, matas och sovas.. Än så länge är han en väldigt lugn gosse som nästan bara hörs när han hamnar på skötbordet och han sover faktiskt ganska länge på nätterna. Än så länge. Vet att det här kan vända hur snabbt som helst så jag njuter av hur det är just nu..

Idag är han precis en vecka gammal. Tänk så fort det har gått. Blir lite ledsen när jag tänker på det. Är rädd att tiden bara ska rusa iväg utan att jag hinner njuta av allt.♥♥

19/10-11

Vi Ligger kvar i sängen å myser, jag å lillen. Pappa har gått upp för att förbereda frukost. Det snuttas, snusas och gnys lite då och då. Jag kan knappt ta ögonen ifrån honom. Han är det vackraste jag vet och han doftar så fantastiskt gott. Tänk att man plötsligt blir så rädd om livet. Man inser att det är skört och världen är så stor så stor. :) Tror hormonerna spelar mig ett spratt, för allt är så fint, ömtåligt och superkänsligt just nu. Eller så är det bara så enkelt som att jag blivit mamma..


BabyLycka


Han är här! Den 13 oktober kom vår älskade son ut till oss♥♥
Omvälvande och alldeles fanastiskt! Det går verkligen inte att klä känslorna med ord, jag har svämmat över för länge sen. Jag har aldrig, ALDRIG, kunnat drömma om att jag skulle kunna älska någon så ofantligt mycket redan vid första ögonkastet som jag gör med honom. Han har trollbundit oss totalt och den känslan att man gör allt och ger allt för den här lilla krabaten är skrämmande och magisk på samma gång.
Vi älskar dig♥


Walk walk

Passar på att gå på höstpromenad och utforskar min hoods ytterligare. Fantastiskt skönt med frisk luft. Tanken slår mig att gå med barnvagn skulle vara himla mycket mysigare på nått vis. :)


11/10-11


Vecka 41+0 det vill säga hela 7 dagar över tiden. Förstår inte ens att man sätter ett BF-datum när de inte tycks stämma iallafall. Kan man inte bara säga att någonstan mellan vecka 38 och vecka 42 kommer den. För det är omöjligt att veta I know, men ändå man blir ju bara så extremt frustrerad. Och tro inte att det är kul att vänta, nej inte det minsta. Humöret börjar ta stryk vilket jag faktiskt inte trodde. Tänkte mest; vadå sur och grining bara för att bebis inte vill komma på utsatt dag?! Men hey jag börjar fatta. Orken och kroppen är tung och bebis trycker och tar plats. Man hinner tänka så mycket under tiden man väntar. Tviveln och oron på om man faktiskt kommer fixa det kommer tillbaka och nej det är inga tankar man vill dras med så här på slutet. Positivitet, starka och lätta tankar är vad jag måste återfylla mitt sinne med. :)

Som tur är ska jag till en vän och hennes lilla sötnos till son idag. Vilket jag lovar kommer få mig att längta än mer efter vår bebis ankomst. :) Jag behöver energiboosten och något annat att fokusera på ett tag. Det ska hur som helst bli fantastiskt mysigt.

Pappelina


Vi är supernöjda med den nya köksmattan som vi införskaffade i helgen. Jag är egentligen ingen matt-människa, men på hårda klinkergolv blir det skönare att stå på och genast mycket mer hemtrevligt.

Jag har sovit bort några timmar idag. Fick plötsligt lite synbortfall och ljuskänslighet på ena ögat. Sen kom flimret och jag förstod vad som var på gång. Migrän. Som tur är hjälpte en alvedon och sömn, men jag har fortfarande efterkänningar. Vet inte när jag hade migrän senast, kan det vara för två tre år sen?? Känns ju sådär att det kommer nu.
Jag hann iallafall sy färdigt och hänga upp skynket, som döljer det fula under diskhon i tvättstugan, innan huvudvärken slog till. Blev jättefint!! Börjar faktiskt likna ett hem det här på sina ställen. :)




9/10-11

Efter en helg full med pyssel, fix och mys hoppas jag att bebis vill ta tag i saken och komma ut. För kommer den inte efter den här dagen lär den väl adrig komma ut känns det som. Det är orättvist att andra i vår föräldragrupp, som skulle ha senare till och med, har börjat ploppa ur sig.
Dessvärra har H antagligen dragit på sig ett ryggskott eller grov sträckning i ryggen mitt uppe i allt. Han kanske inte ens kommer ur sängen om det nu skulle bli tvunget inatt. Who knows liksom?? :)
Nu väntar sängen och till morgonen eller i natt vill jag vakna av att nått stort är på gång.





Temys



Inviger de nya tekopparna som jag införskaffade idag. Är det höst så måste det drickas te i mängder och helst till den obligatoriska kvällsmackan. :) Dock lär jag få gå upp och tömma blåsan inatt. Men det får det nog vara värt(!?)




Autum



Friday it is

God morgon fredag!!! Jag hade ju önskat att jag inte hade möjlighet att skriva här just nu å att jag istället låg på förlossningen å plågades. Sjukt att jag faktiskt skiter i hur ont det kommer göra bara bebis kommer ut till oss nu, nu,nu!!! Vi har inte vågat planlägga nått i helgen ifall att, men nu önskar jag att vi hade haft fullspäckat schema istället. Så idag ska jag förhoppningsvis roa mig med husvisning, skoshopping å gå på jakt efter nått att hänga upp ett tygstycke på i tvättstugan. Kvällen avrundar vi med sushi och filmmys. Det låter väl som nått det?! :)


tick tack, tick tack..


Vad gör man såhär i väntans tider när man känner att man inte orkar ta sig an allt för stora utsvävningar?! JO, det ska jag tala om. Man åker och handlar och bara råkar hitta en film som man vid min ålder (känns det som) BORDE ha sett och köper den. I mitt fall är det Sound of music. En riktig klassiker som alla har sett vid det här laget.. eller??? Alla utom jag då förståss, tills nu. :)

Något annat man också kan ägna sig åt är nätauktioner. Jag vann budgivningen på en skänk så idag har vi hämtat den, jag var mest med som pek- och betalstöd, medan H skötte bärandet. :) Vi lämnade in både skänken och ett blivande matsalsbord på lackering så det ska bli superspännande att få se det färdiga resultatet.




5 oktober

Nej nu har vi passerat BF med en hel dag. Lillen ville inte ha kanelbullens dag som sin utan en helt egen tydligen. :) Ja vi får se när den har tänkt sig komma ut. Idag eller inatt kanske?!?! Varje dag blir nu som julafton, full av spänning och förväntan. Men du plutten, du är så efterlängtad och välkommen ut till oss. ♥ Mammi å pappi längtar såååå efter dig.
Jag dubbelkollade och packade om BB-väskan igår. Tvättade och städade undan här hemma. Känns som sista fixen, för man vet ju aldrig när vi får åka in och det är ju skönare att komma hem till ett rent och fint hem än högar av tvätt och damm.
Idag ska jag ge mig ut på en promenad i höstblåsten. Det är så fint ute när löven lyser rött och gult i solen och jag vill ta vara på ljuset så mycket som möjligt. Det börjar bli mörkt ute nu och med mörker kommer det trötthet och deppigheter vilket jag vill undvika så länge det går.

Ha en fin dag.

Kram

RSS 2.0