Indiansommar



Underbart väder ute idag och orosmolm i min skalle. Ibland bara dyker de upp från ingenstans och rör allt och inget. Det jobbiga är att jag inte riktigt vet vem jag ska belasta med allt dumt. Jag hoppas det beror på överflöd av hormoner och att de försvinner lika snabbt som bebis tryckts ut.
Lunchade med goa vänner idag och fick iallafall massor med energi och tankar på annat håll. Dessutom tog jag mig en hyfsat rask promenad nu på kvällskvisten och utforskade området vi bor i. Det är bra fint. Bara att jag måste vänja mig vid att bo här. En märklig känsla. För det känns verkligen inte hemma och jag tycker inte riktigt att jag passar in. Det är väl inte så konstigt egentligen. Det här med att bo i ett villaområde är faktiskt helt nytt för mig.

Nu blir det lite idol innan jag ska hämta älskling inne i stan.

Ha en fin kväll!!

Kram♥

Tisdag

Nej nu får plutten ta å komma ut snart. Jag har smått börjat tröttna på att vänta och har jag otur kan det dröja tre veckor till innan det vill sig. Jag vet att det inte lär bli mer sömn men jag kanske kan få ligga och sitta lite bekvämare utan att det känns som att lillen sparkar och trycker sönder mig invändigt.
Jag kommer säkert sakna magen också. Jag har ju klappat på den ett x antal gånger under dessa månader så nån vana har man ju lagt sig till med under tiden.
Den här veckan går vi in i graviditetens sista vecka (förhoppningsvis). Vilket innebär att bebis är helt färdigbakad och bara ligger och tjockar till sig inför världen utanför livmodern. Komsi komsi lilla du, vi är redo!!




fredag 23

Det har varit fredagsmys hela dagen här hemma. Min käraste H har varit ledig från jobbet och jag bara älskar att vi har tid tillsammans. Vi har grejat ute i trädgården, spanat in auktioner, kikat på soffor och käkat lurre på mörudden. Fantastiskt härligt. Kvällen ska jag avrunda tillsammans med en kompis. Det blir thaimat, godis och en hel del skitprat. Och det bästa av allt är att helgen bara har börjat. :)

Ha en skön kväll!

Kram♥


22/9-11

Jag är påfylld med positiv energi efter gårdagens happenings. Önskar jag kunde fylla allla dagar med sånt. Försöker, men det är inte alltid man lyckas. Det är det lilla som gör det som tur är. :)
Filmen Jägarna 2 var bra. Nästan som första filmen och den är ju bra. 1:an är dock råare. Jag ger den 3 av 5 möjliga Karlstásolar. ;)
Såg i reklamen innan filmen att The girl with the dagon tattoo släpps snart. Stieg Larssons amerikanska variant på män som hatar kvinnor. Den verkar bra och jag vill väldigt gärna se den. Men lär väl få invänta tills den kommer på DVD innan jag kan se den. ;) Även Sherlock Holmes 2 med Noomi Rapace är nått jag får invänta tills DVD-släppet sker.

Jag funderar på om jag ska våga ge mig ut på en promenad. Det blåser lätt storm här och jag HATAR när det blåser. Man vet ju aldrig riktigt om ett träd eller två kan tänka sig komma ner över en.. huuuaa..!!
Jo, jag måste nog tvinga ut mig för lite frisk luft i lungorna.

Kram♥

21/9-11



Sovmorgon!!! Ja, iallfall tills sväris drog igång hårtorken. :)
Idag ska jag luncha hemma hos V med deras nykläckta son. Ska bli superroligt! Som jag längtar.
Och ikväll ska H och jag gå och se Jägarna 2 på bio. Hoppas den är bra. Vi vill passa på att göra lite saker på tu man hand nu in i det sista. Vi vet ju inte när det kan tänkas bli aktuellt nästa gång.

Jag känner mig så fånig ibland. Vid minsta lilla värk eller krämpa så tänker jag "kan det vara dags?" Vill så gärna, men ändå inte riktigt än. Det är ju den ständiga funderingen på när, var, hur?? När sker det, vart sker det, hur kommer det ske och framför allt hur kommer det kännas? Det finns ju inget som helst svar på det förrens det är på g på riktigt. Pirrigt men oj så spännande!!

Kram♥




The naked truth


Jag frossar... ja, jo det är precis just vad jag gör. Är sockerhög på Japp redan innan lunch, känns så där men det är gott. Jag och sväris har redan varit två gånger till återvinningscentralen å slängt skräp, så en vilostund med japp har jag gjort mig förtjänt av.
Är trött, det tar på krafterna att ruva på bebis, LOVAR!! Som tur är kan jag få vara trött idag. Har inget som helst inplanerat på hela dagen mer är att hämta hem H vid tåget ikväll. Saknar♥

Lillen i magen verkar må bra, av hjärtljuden att dömma igår. Nästa gång jag har tid inbokad är dagen innan nedsläpp. Förhoppigsvis behöver jag inte dit mer men man vet ju aldrig. Ååååååh.. vad jag skulle vilja ha det överstökat så vi får träffa det lilla livet där inne♥



Aj aj Captain


Här är ett av vårat senaste tillskott till hemmet. Lampan Captain By Rydéns. Älskar så fint lampan blänker i silver när den är tänd. Vi har många lampor och många möbler kvar att införskaffa innan vi ens är halvägs färdiga, men sen blir väl ett hem aldrig riktigt färdigt heller. Det är både kul och krävande. Vill ju hitta en skön mix som är vi.

Ska till BM om bara nån timme, sen är det pedikyr och gravidyoga på listan. Full rulle varje måndag känns det som.
Ha de fint.

Kram♥

14/9-11


Good morning! Har sovit riktigt riktigt skönt inatt för omväxling skull. Behövde varken upp och vaknade knappt en endaste gång när jag vände mig om. Och alla sjuka drömmar var som bortblåsta. Kanske ska tacka stormbyarna utanför för vaggningen till sömns. :)
Just nu äter jag frukost och sörplar på mitt hallonbladsté som jag har fått tips om att dricka mycket av inför förlossningen och som jag dricker!! ;)
Igår hade jag en mysig dag tillsammans med söta S på stan och efteråt skulle jag hem och vila. Tanken var sån iallafall tills jag kom på att jag behövde en eller tre saker på IKEA så jag åkte en snabbis dit och på hemvägen plockade jag upp min sambo. Blev en lång dag hemifrån i mitt mått mätt. Kanske den riktiga oraken till att jag sov som en stock. :)

Kram♥

New Week


Då har vi påbörjat vecka 37. Det innebär att det bara är 3 veckor och ca 6 dagar kvar till nersläpp. Tick tack, tick tack.. Vart tog den här gravidtiden vägen egentligen?! Det har verkligen gått så himla fort. Men jag antar att det blir som så många säger att sista tiden är segast. Särskillt om man passerar bf.-datum (beräknad förlossning).
Ibland blir jag både skraj och nervös. Ska vi klara av att ta hand om en helt egen liten bebis?! Hur gör man?! Hur uppfostrar man ett barn?! Det känns så märkligt. Men jag antar att det är instinktivt och allt löser sig när man väl är där. :)

Bebis v.36

Om du väntar ditt första barn ligger det troligtvis i rätt position nu, uppochned. Tycker du att bebisen rör sig något annorlunda jämfört med tidigare? Det kan bero på att det är trångt därinne, men är du minsta orolig prata med din barnmorska. Nu ökar fostervattnets mängd inte mer utan det minskar snarare eftersom din kropp absorberar en del av det. Hjärnan är färdigväxt. En del psykologer säger att barnet redan nu är medveten om sitt "jag" eftersom det kan svara på saker med till exempel sparkar.

Vikt 2 800 gram.

Mamma

Din livmoder är 32-35 centimeter. Din mage kan börja sjunka ner lite och det blir lättare att andas, men det kan fortfarande vara svårt att hitta en bekväm sovställning. Många gravida upplever att de behöver kissa ännu oftare än tidigare. Det beror på att livmodern trycker på urinblåsan. Nu kanske din vikt stannar till förlossningen. Kolostrum eller råmjölk kan läcka ur dina bröst fast bebisen ännu inte är född. Försök att äta nyttigt och varierat. Barnet får all sin näring i från dig. Tankarna rör sig säkert mer och mer kring barnet. Kanske känner du oro inför förlossningen. Men en dag finner du att längtan efter att träffa barnet har tagit överhanden och att eventuell rädsla har bytts ut mot längtan efter förlossningen.

 

Ha en fin dag.

Kram♥




7/9-11

"Regnet det bara öser ner..." och jag är glad att jag sitter inne och myser. Har sovit två timmar efter frukost. Sånt jag måste passa på att göra nu, särskillt när jag vaknar flera gånger per natt och gärna tidigt på morgonen också. Kan det vara så att kroppen förbereder sig på vad som komma skall med bebis? Mycket möjligt kanske. :)
Igår kom H hem med inköpt täcke, kudde och sängkläder till lillen. Hihih... nu är det bara spjälsängen som saknas och den blir fixad den här veckan. Det tar sig med andra ord.

Igår blev kökstaket färdigstruket och det blir ju så fint. Vilken skillnad på ljusinsläpp från träpanel till vit träpanel. :) Ska se om jag inte kan visa nån bild på före och efter. Nu är det väggarna kvar som ska målas och spacklas och de får första strykningen ikväll, för det skulle tydligen målas en gång först för att lättare se vart man sen behövde spackla efteråt. Det är lite jobb. Mer än 20 fönster, och 9 innerdörrar ska strykas 4 gånger, plus tak och väggar på det. Jo, tjena det tar en jäkla massa tid vill jag lova och vi börjar äntligen se slutet på tunneln. :)

Kram♥


Polly Rocks!



Jag har lyssnat på bebis hjärta idag och mätt magen. Det lät och såg väldigt bra ut. :) Längtar♥
Sen har jag fått äran att hälsa på en bebis som är knappt en vecka gammal♥ Jag började ju såklart att gråta, hormonell och känslig som jag är. MEN så va han ju så fantastiskt söööööt också så det gick inte att låta bli.
På eftermiddagen var det dags för gravidyoga och ikväll har H och jag käkat thaimat. Nu är jag supertrött och ser fram emot att lägga mig raklång på soffan och knapra en ny favorit, Polly ROCKS- Dregen Edition, se på idol och bläddra i inredningsmagasin.

Hoppas ni har en skön kväll!!

Kram♥

2/9-11

Har haft en heldag på stan idag. Tidigt imorse var vi på föräldragruppen, sen lunchade jag och H tillsammans och sen träffade jag en vän för fika och lite shopping. Tyvärr känns det inte som att det är någon idé att köpa nya kläder till mig, eftersom jag inte riktigt vet vilken storlek jag kommer att ha när bebis kommit ut och brösten blivit stora och mjölkstinna. ;) Men jag ser verkligen fram emot att få fylla på med lite höstnyheter i garderoben. Förra året höll jag på att leta ihjäl mig efter en simpel polotopp och nu i höst kryllar butikerna av dom, lucky me..
Jag är helt slut nu. Ska när som helst krypa ner i sängen, för tidigt imorgon kommer målaren. :)


Natti natti.

Kram♥

1/9-11


Det här med att jag bebis faktiskt kan få för sig att vilja komma ut när som helst, gjorde mig faktiskt påmind ganska så rejält nu i veckan. En nära vän till mig som skulle ha bebis bara 3 dagar innan vår beräknade förlossning fick en liten son för bara nån dag sedan. En hel månad för tidigt. Oj så glad jag är för deras skull, men visst önskar jag att vi också var klara med den biten nu. :)
Har börjat packa BB-väskan utifall att och även om det känns märkligt och overkligt så är det ett faktum. Det är snart vår tur!!!

Lite smått stressad är jag över att huset inte är riktigt färdigmålat (ÄN!!!) och att spjälsängen inte är inköpt, men jag vet att det kommer att lösa sig längs vägen iallafall. Snart så snart. Det är ju egentligen bara att ta tag i den biten så har jag ett stressmoment mindre.
Den fina babyfilten, som jag försöker visa här ovan, klickade jag hem här om dagen efter att ha letat länge efter en riktigt bra. Så svårt det där. Jag är ju egentligen inte så mycket för färg i min övriga inredning och så vill jag inte ha det för puttinuttigt i barnrummet heller så jag hoppas vi blir nöjda med den här till att börja med. :)

Blev ett inlägg om bebis, bebis, bebis, men det är istort sett vad mitt liv och vardag kretsar kring just nu och det är väl inte allt för konstigt. Nej, det är fullt normalt i mitt tillstånd skulle jag vilja påstå själv. :)

Kram♥


RSS 2.0