Före & Efter

Måste ju lägga in bilder på det jag nyss gjort.

                                  Före (det är slipdamm på)  Efter

                               

Min åsikt.. det blev ju en helt ny skänk!! :) Super nöjd. Hoppas det torkar bra.
Vad tycks??

Instämmer??

     image445


Bilden får tala för sig själ...

Gräset...

.. och det andra gröna på balkongen.


                              

Ska plantera pelargonen i en annan kruka, detta är bara provisoriskt, Fick den förresten för 10.- eftersom den inte har några blommor.. det lilla gröna på väggen intill är körsbärstomatplanterna som har kommit igång att växa.. :)

Sen har vi ju gräset i krukorna på golvet. Kommer inte se så fjuttigt ut i den största krukan sen, det gräset kommer att bli störst och högst. Får vi hoppas iallafall.. var så det stod på den iallafall..

Vad tycks??

I New York

Tänkte berätta lite om resan och visa några bilder.
Vi anlände ju till NY på onsdag runt kl 12.00 från flyget och in till Manhattan tog det sin tid med alla kontroller och taxin så vi var i lägenheten runt 14.00.
Vi vilade en liten kortis och gick sedan ut köpte iste och en varsin sandwich och gick sedan till Centralpark och njöt! Så vackert! Är så svårt att fatta att storsdtadspulsen slår för fullt alldeles inärheten.
Det drog ihop sig och blev hällregn tyvärr.. fick springa tillbaks till lägenheten efter bara 2 timmar.



På torsdag åkte vi fram och tillbaks med Stuttenisland ferry, vi ville ju se Lady of Liberty, Vi besökte Ground zero (bilden med byggställning i förgrunden), century 21, och SoHo.. Jag hade svårt att komma loss med schoppingen första dagen tyvärr.. på kvällen gick vi ut tillsammans med våra vänner och åt och besökte några riktigt najsiga ställen där vi tog några drinkar och I LOVE NEW YORK  blev ett faktum ;)




På fredag besökte vi Madison square Garden, käka riktig american pizza, åkte upp i en byggnad (kommer förtillfället inte på vilken) men så vi kunde se NY uppifrån och dessutom se Empirestatebuilding, shoppade på Broadway och avslutade med lite shopping "hemma" på West End..
Kvällen blev avslutad med middag hemma hos våra vänner med ett x antal glas eller ska jag kanske säja flaskor vin på deras balkong.  Jättetrevligt!!!



Lördag var en riktigt regning dag! Vi vandrade runt på smågator i närheten runt SoHo, käkade brunch på ett mysigt litet café, shoppade loss riktigt ordentligt gjorde iaf jag den här dagen. Hade gärna gått in och köpt munkar på  The Magnolia bakery, men jag var tyvärr inte ensam om att vilja det kö på utsidan.. :( Kvällen blev lång med ett snabbt besök i chinatown som vi även såg lite av på fredan, käkade på ett jättehärligt ställe (ska ta reda på namnet) och slutligen kom vi ju hem. Vi tänkte gå ut och ta några drinkar, men jag hade glömt att ta med leg. eller hade bytt väska rättare sagt så det följde inte med. vi fick inte komma in. Vi gjorde det på stället bredvid, men där var det ju såklart reserverat för 50 årskalas..  jippie!! vi gick hem!





Vi var ju tvugna att testa deras korvar.. mumma de var riktigt goa.. med vitkåldessutom.. har aldrig käkat det på korv förut.. :) Sedan var muffins och donuts ett måste på Dunkin Donuts!! :)




Redan söndag!!!!! Vi gick upp hyfsat tidigt. käka frukost och åkte sedan med våra vänner till ett outlet Rivers Head eller om det låg där!! 1 timmes biltur utanför NY-city!! Helt fantastiskt!! Inte alls som Century 21. (Vilket jag föresten tyckte var ett skitrörigt outlet!! Rekomenderar INTE) Jo, men det här outletet som vi var till den här dagen var grymt!! Varje märke hade sin egen butik.. det var som ett helt kvarter med massor av butiker!! Här hade vi bara tyvärr 2 timmar innan vi skulle till flygplatsen. Hade gärna hafe en hel dag eller varför inte två!!! Ni fattar vad jag menar då vad.. det var stor och jättebra!! Här köpte jag min Nike träningsjacka som i sverige kostar 1190 SEK men här gav jag $41 för den. Jag är nöjd!! ;)

Sammanfattning av resan: Det var den bästa födelsedagspresten som jag någonsin har fått!! Tack älskling!!!
I LOVE NEW YORK!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Jetlagad

Så har man kommit hem igen då till lilla Sverige. Är helt slut efter hemresan. Har inte sovit något alls sen jag vaknade i går morse 08.00 NY tid.

Vi har haft det riktigt riktigt bra, förutom att vädret hade kunnat vara något bättre.
Shopping, uteliv och turistande är några av de saker vi har gjort och hunnit med.
Kan inte annat än säga att New York är en fantastisk stad!!
Ska visa bilder på mina fynd imorgon om jag orkar och även från resan.. Nu ska jag bara strosa runt här hemma och röra lite på mig har suttit stilla så mycket och för länge att mina fötter är som svulllna korvar. Har aldrig sett dom så :) Skrattar åt dom varje gång jag kikar ner på dem.

Skönt att vara igen hemma ialla fall.. (som det alltid är)


Imorgon börjar resan till New York!!!

Det är redan dags för att åka.. vad fort det har gått. Känns som det inte alls var länge sen som H överraskade mig med resan.
Imorgon eftermiddag åker vi till sthlm, vi ska sova hos H:s syster. För tidigt på onsdag morgon lyfter vi :)
Jag har börjat förbereda lite kläder som jag ska ha med mig..Svårt!! vill inte packa för mycket eller lite. Vet ju inte helt hur vädret kommer vara.. säkert runt 18-23 grader.

Idag ska jag hämta ut tågbiljetterna, köpa en liten present till den ettåriga dottern, till paret vi ska bo hos och packa färdigt.

image270

I resväskan ska jag packa:
- svarta tights H&M
- blommig blus Lindex
- svart klänning med fickor Indiska
- blå stuprörsjeans Crocker Cobra
- vit tee med nyckelpiga Gina tricot
- vit oversized tunika Gina tricot
- svart klänning med fickor H&M
- blommig klänning Lindex
- underkläder
- stumpor
- svart kofta
(jag har redan packat alldeles för mycket, ska ju shoppa också)

- rött skärp
- svart skärp
- solglasögon

Skor
- svarta ballerina
- gråa pumps
- vita sneakers
- guld/silver pumps
(Måste nog välja bort ett par)

Neccessär
- tandborste + tandkräm
- munskölj + tandtråd
- smink
- deo
- schampoo + balsam
- duschkräm
- pincett
- bodylotion
- make- up borttagning
- rengöringkräm
- hairspray
- hairmousse
- linser + vätska
- fuktkräm
- ögonkräm

Handbagage
- handkräm
- fuktkräm
- sovmask
- tidning
- nackkudde
- glasögon
- värktabletter
- (något gott att tugga på)
- kamera + laddare

tacopaj

Det ska bli så gott med käk...

image216

Recept Pajdeg
100 g margarin el smör
3 dl vetemjöl (om man använder dinkelmjöl så går det åt ca 2½ dl)
2½ tsk vatten

Gör så här:
Dela margarinet, blanda snabbt ihop mjölet, margarinet och vattnet till en smidig men inte kladdig deg.
Täck bunken med plastfolie och låt vila i kylen ca 30 min, (jag fuskar och struntar i vilandet)
Kavla ellet tryck ut degen i en ugnssäker form (ganska stor med högre kanter tycker jag är bäst) se till att degen täcker en bra bit upp på formkanten. Är det en mindra form, används inte all deg.


Pajfyllnad:
- 2½-3 dl créme fraische (beror lite på formens storlek)
- ca 400 g köttfärs (jag brukar oftast köra på 500-800g) beror på vad som finns hemma
- taco spice mix  original (tänk på att ju mer köttfärs desto mer kryddor annars finns det risk för att den blir smaklös efter ugnen)
- riven ost, gärna lätt ost

Gör så här:
Stek köttfärsen och häll i kryddorna enligt anvisningen på kryddpåsen
När det är färdigt häller man på köttfärsen i pajformen.
Häller/breder över créme fraischen och sedan den rivna osten.
Skjutar in den i mitten av ugnen på ca 200 grader och låt grädda i 15-25 min tills kanterna och osten fått färg, eller tills kanterna släppt från formen.

Servera med grönsaker!!!! :)     
  image217

Beach-07

Jag är så huuungrig!!!
Har just skjutsat in pajen i ugnen,, längtar tills den kommer ut ;)

Har skrivit upp mig på spinning , måste ju komma iform till sommaren.. inte lånngt kvar nu så jag måste ligga i stenhårt. Jag har verkligen börjat att på allvar tänka på vad jag äter, med vissa undantag förståss. Alltid när jag lagar mat själv eller käkar ute, försöker jag alltid äta fullkornsprodukter, låg socker- eller helt utan socker-produkter, mkt frukt och grönt blir det varvat med torkade frukter och nötter istället för godis (även om jag inte alltid kan låta bli) :) Vill inte göra för stora förändringar så jag tröttnar utan ändrar på "basis" grejerna. Det är det små förändringarna som gör det stora hela..

Det här fick jag med mig hem från affären, vi ska storhandla på onsdag så jag kompenserade bara liiiite idag.
image215


Snart NY-resa!!

Nu är det knappt en och halv vecka kvar tills vi åker till New York!! Som jag längtar!! Har redan börjat fundera på vad jag ska packa med. Vi ska ju inte vara där så  länge tyvärr, men för mig räcker det gott och väl. Är ju bara så glad att jag ska få åka dit!!!! :D
När jag kommer hem börjar jag förmodligen att jobba direkt. Hoppas på det iaf. Det ser jag fram emot. Är ju så tråkigt att gå hemma och dröna.

ååååh.. så irriterande, jag skulle ringa från hemtelefonen, ävenom jag vet att H sa till mig igår at vi inte har nått abonemang kvar på måndag det var tyst i luren. Hon som bodde här innan oss flyttade över det till sthlm.. Vi hade ju tänkt avskaffa fast telefoni ändå, vi använder det ju nästan aldrig. Vi ska skaffa ett skypenummer istället. Blir betydligt billigare så, för oss iaf.. :)






Fredag

Godmorgon fredag!!

Fick en liten present av min H igår när han kom hem från Sunne.. han är så söt.  Jag tycker det är så roligt att bli överaskad med något när man verkligen inte förväntar sig det. :)
Det var hasselnötsnougat doppad i ljus och mörk choklad från Åres chokladfabrik. Låter ju gott. Ska kanske smaka en ikväll.. är ju fredag. :)

image189  image190

Smoothie

Gjorde mig en smoothie

Läskande efter att ha suttit i solen och blivit röd, fattar inte varför jag har fått så svårt att få färg!! Bara för några år sedan kunde jag bli brun ganska snabbt. Först röd och sen brun nu blir jag bara röd och sen tillbaks till vit!! Jättetrååååååååååååååååååååkigt.
här är iaf receptet på min smoothie och allt är på ett circus.. får ta till och ifrån hur man vill jag mäter aldrig

♥ Lite vatten
♥ ca 2 dl frysta jordgubbar
♥  ca 1 tsk tropisk juice
♥ ca ½ -1½ dl vanilj yoghurt
♥ köttet från en passionsfrukt

Eftersom passionfrukten är så kärning kan jag rekomendera att sila smoothien innan man serverar iglas.

image168 image169

RSS 2.0