Sunday 24/7


Här sitter jag nu i vårt nya hem. Känns märkligt och väldigt bra på en och samma gång. Trots att jag inte hjälpte till att flytta så mycket idag är jag helt slut ändå. Det påfrestar på hjärna och kropp mer än vad man tror att packa, styra och ställa.
Tyvärr är inte allt färdigmålat här så vi kan inte ställa in våra saker riktigt än. Sovrummet och vår blivande walk in closet är färdig på väggar och tak, det ska bara torka och det blir sååååå fint. Det som är kvar att göra där är fönster, lister och dörrar. Om jag fick önska skulle ALLT i huset vara färdigt innan vi ställer in några möbler. För då kan man bara täcka av pappen, skura golv och sen Voilá.. in med "lull lull". Tyvärr ser inte verkligheten ut riktigt så men jag är glad ändå. :)

Nu är jag i stort behov av att lägga mig på soffan, sträcka ut benen och äta något riktigt gott. Jag inväntar bara min H så vi kan åka till vårt provisoriska hem (svärmor) för några dagar.
Trevlig kväll.

Kram♥




23/7-11


Är tillbaka i Värmland efter några härliga dagar i grannlänet som bjöd på allt från loppisar, besök i Nusnäs, Orsayran och mysigt umgänge. Men trots det är det alltid lika skönt att komma hem. Och här hemma går det verkligen i ett.
Vi har målat nästan hela övervåningen färdig. Eller vi och vi, min H och en god vän till honom är det som gör det mesta jobbet. Jag är med och spacklar och småpysslar bäst jag orkar. Imorgon kommer målaren och börjar med taken. Ska bli spännande att se hur det blir. Redan nu på söndag går en stor del av flyttlasset och jag har drabbats av splittrade känslor och lite sorg över att lämna vårt hem som har varit vår borg i över fem år nu. Samtidigt vet jag att det inte hade funkat att bo kvar här när bebis väl kommit.
Nu är det sova som gäller. Har en dag med många happenings framför mig.

Kram♥


18/7-11

Det är min första dag på semestern och det är fullt upp hela tiden. Känner att jag är i nån form av gravid-/flytt- och renoverings bubbla. Mitt i det hela åker vi till dalarna. Tror det kan vara bra för mig att komma bort lite även om det just nu bara känns stressande.

I helgen var målaren på plats i huset för att hjälp oss till rätt vit kulör och glans. Igår började H och en kompis att måla.
Jag hoppas verkligen att vi hittat den rätta vita nyansen. Det är så klurigt, vill ju inte ha det för grått, gult eller vitt heller. Just nu är min rädsla att det blir för gult. På övre plan valde vi kulör (S 0502-Y) som enligt dom flesta är äggskalsvit. Taken som just nu är vitlaserade gör att väggarna ser gulare ut. Hoppas det blir bättre när de också blir vita.

Idag är det packa, ett snabbt besök hos barnmorskan och sen dalarna som gäller. Semester!

Kram♥


14/7-11

Nu är det bara två jobbdagar kvar sen är det semester!! Min hjärna går på högvarv när det gäller huset och graviditeten så det ska bli skönt att ha ett moment mindre att tänka på.
Gick en sväng på stan nu efter jobbet för att spana efter ett par passande ljusslyktor till badrummet. Men plötsligt när jag går där kommer jag på mig själv med att jag egentligen inte har den blekaste om vad det är jag vill ha. Sen är jag ruskigt trött på utbudet i den här stan. Tycker att alla butiker har samma grejer. Tror bestämt att huvudstaden kommer få sig ett välförtjänt besök under semestern. ;)

Kram♥

V.28+0


Den älskade lille bebisen bara växer och växer. 70% av graviditeten har passerat, det vill säga 196 dagar av 280. Så nu är jag alltså i sjunde månaden. Tiden går så fort. Snart är vi väl där på BB med bebis på väg ut. Hjälp! :)

Bebis

Bebisens mått är ca 37 cm mellan fot och huvud och den väger 1250 g. Det är trångt i livmodern och bebisen trycker med armbågar och knän. Genom stresshormoner som kommer via ditt blod till moderkakan kan bebisen känna om du är stressad eller upprörd.

Mamma

Livmoderns topp är ca 10 cm ovanför naveln nu. Måtten är omkring 27 till 30 cm. Liten eller stor mage spelar ingen roll, det som är viktigt är att din kurva ökar som den ska. Viktökningen är ca 8,5 kg till 11 kg. Om du är orolig över din vikt så ska du prata med din barnmorska. En del gravida kan få problem med hemorrojder eller åderbråck nu. Det är på grund av det ökade trycket på blodkärlen i underlivet och i benen.


 




Shopping


I have been shopping. Väldigt lite och det är faktistk till mig själv!
Tycker den här ponchon/koftan är så himla fin. Elegant och "stilig" som H uttryckte det här om dagen när jag provade den. Tror den kan bli bra att mysa med så väl hemma som på stan i höst och nu på sommarkvällarna förståss. :)
Appropå att mysa. Det var en häftig men samtidigt väldigt van känsla som infann sig igår när vi äntrade huset som ägare. Skrämmande och spännande på en och samma gång. Tror vi kommer att trivas!! Nu vill vi bara få det målat inuti så vi kan flytta in och göra oss hemmastadda på riktigt. :)


Sneak peak


Vi har varit och fått en genomgång i vårt kommande hus. Jag var lite nervös innan för att det inte skulle kännas bra. Men så kändes det sådär hemma när vi klev in i hallen, precis som det gjorde när vi var där på visningen. Nästan så jag ville slänga ut ägarna på en gång och ta över där och då!!
Genast såg man vad mer man skulle vilja göra, måla här och där. Möblera si och så.. Imorgon har vi fritt fram!

Kram♥

Söndag

Nu i helgen jobbas det för fullt. Nästa söndag vid den här tiden har jag semester. Det ska bli underbart. Jag kanske inte ens kommer tillbaks till jobbet på ett helt år sen. Det är en märklig känsla när man är van att vara på jobbet nästan varje dag. Och sen när skolorna har börjat och hösten närmar sig är det inte alls långt kvar till att bebis kommer ut i världen. Vi har mycket att se fram emot ett tag framöver. :)

Kram♥


Beautiful



Vackara saker kan också skapa lycka i livet. Som den här necessären från danska Lisbeth Dahl. Jag skulle nästan kunna köpa hur mycket som helst ur deras katalog. :) Lite svårt att få tag i återförsäljare som har tillräckligt brett sortiment bara. Någon som vet en bra webbsida kanske?

Kram♥


Sommargubbar


När jag inte får dricka rosé under högsäsong, som är favoritdrycken all time under sommaren (tätt följt av vatten) så passar jag på att frossa i annat sommrigt. Har blivit ett antal liter jordgubbar i år. Äter dom bland annat till fika, mellis, i sallader, till efterrätt och som här idag i frukostfilen. Mmmmm...!!! En craving?!?! Njaee.... Det är bara galet gott!!

Kram♥

time


Dags att inta en av stans uteserveringar.. Jag är redo och hungrig ;)

Baby converse


Se vad man kan hitta när man städer ur skåp och lådor. Tror vi köpte dom här förra året när vi var i USA för att ge till några vänner som skulle ha barn. Men så måste vi ha glömt bort det för de är ju kvar här hemma. :) Glad för det är jag nu eftersom de ska få bli vår bebis första par skor istället. Kul!

Kram♥

Roses are pink


God morgon!
Ännu en ledig dag för mig och en dag som ska gå i flyttpackandets tecken. Känns bra att jag har börjat.
Till kvällen är planerna att möta upp jobbet för lite middag ute.

Den här fina roskvisten som pryder bordet fick jag av farmor & farfar till min 25-årsdag. Hämtad direkt från deras trädgård. Tänk så enkelt och uppskattat. Farmor hade bara satt den i en liten söt vas och vipps blev det en liten extra gåva. Något att ta efter kanske?! :)

Kram♥

The Date


Solen bestämde sig för att komma fram från sin gömma lagom tills I och jag slagit oss ner för att äta. Plötsligt fick vi stans bästa solläge och det tackar man verkligen inte nej till när man varit inne hela dagen. Det var fantastiskt härligt och sötaste hade med sig en jättefin födelsedagspresent till mig som kommer passa perfekt i huset. Tack rara!! :)
Ni kan ju gissa som mackan här ovan satt där den skulle?! Mums!! :)


Kram♥

v.27+0


Just nu flyger veckorna iväg. Imorgon är vi redan inne i vecka 28.
Jag älskar min mage och lillen som finns där inne. Det är en otrolig känsla att bära på ett liv, Jag förundras fortfarande att kroppen och naturen fungerar som den gör. Av bara några celler bildas något så fantastiskt som ett litet barn, en människa!!

Bebis den kommande veckan.

Den här veckan väger bebisen drygt ett kilo och är ca 38 cm lång från topp till tå. Ungefär vid den här tiden kan bebisen öppna ögonen och vrida på huvudet och en stark ljudkälla lyser på utsidan. Den blinkar med ögonen och har ögonfransar.
Underhudsfettet bildas och skelettet utvecklas, även om det fortfarande är mjukt och böjligt. Benstommen hårdnar inte ordentligt förrän efter födelsen.

Mamma
Nu börjar tredje trimestern, den sista tredjedelen av graviditeten. Brösten kan börja läcka mjölk. Du kan ha ökat åtta till elva kilo eller mer. En del kvinnor kan känna sig  stora och tunga och ha svårt att röra sig obehindrat. Känsloyttringar och reaktioner kan åter bli starka som i första trimestern.

Kram

packa packa packa


Jag tar en paus. Har två lediga dagar och idag började jag flyttpacka ur garderoben. Inte klokt hur mycket skor, väskor och kläder man faktiskt har. Tyvärr passar knappt nått för tillfället så det åker i flyttlådor tills jag förhoppningsvis kommer i det igen. :) Oj oj.. tror det kommer gå åt många lådor till och jag är glad att jag inte ska bära en endaste. Om det inte finns nån som är väldigt lätt förståss. Blir att stå och peka och tala om vart alla ska istället. :)
Nu på måndag får vi nycklarna till huset.. VÅRT HUS!!! Kan knappt föreställa mig ur det kommer kännas att kliva in i hallen och veta att vi ska bo där... i många år framöver dessutom. Det är skrämmande och spännande på en och samma gång. Längtar!

Nu måste jag nog ta å fräscha upp mig lite har en date med sötaste Ida ikväll. :)

Kram♥


25 years


Dags för en ny vecka igen och med det en vecka närmare semestern!! ;)
Jag har haft fullt upp i veckoslutet med jobb, planerande och så firandet av min 25-årsdag såklart!!
Planerna som jag hade tidigare i år med att ha en brakfest med alla vänner var som bortblåsta inför helgens firande. Det har ju hänt lite saker under tiden så ett lugnt firande med familjen passade mig utmärkt. Tyvärr ville inte solen ta sig igenom molnen så den planerade picknicken fick bli inklämd på balkongen. Det gick det med och visst blev det riktigt mysigt!! :)
Senare under kvällen gick jag och H in till stan och käkade.

Gårdagen och självaste B-day kickstartade vi med jordgubbstårta på sängen och sen frukost på Kaviar.
Resten av dagen rullade vi runt i butiker, som vi faktiskt aldrig brukar besöka, promenad/löprunda och sen avslutade vi med spontangrill hos goda vänner.
Riktigt skönt!! :)

Kram


RSS 2.0