"Muminstolen"


Den här underbara möbeln (ps vågö) tänkte jag passa på att köpa med mig hem igår, när jag ändå var på IKEA. Och mycket riktigt så blev det. Lite fundersam var jag dock på om den skulle gå in i bilen, men jag tänkte "va fan så stora är dom ju inte" så jag slog till på två stycken. Väl vid bilen fick jag bittert ångra mitt köp för hur jag än vände och vred på dom, provade i baksäte och framsäte, så ville de inte få plats. Efter att jag blivit betraktad från förbipassagerande och utskrattat av ett gäng städgubbar gav jag upp. Fick dra svansen mellan benen och pinna tillbaks in till varuhusets återköps avdelning och lämna tillbaks dessa fina "muminstolar" Måtte dom bara finnas kvar i helgen då jag ska tvinga ut svärmor (med kombi bil) och sambo för att köpa dom på nytt. :)

vårbitter

Ytterligare en härlig dag och jag är helt ledig och fri att göra vad jag vill. :) Började rensa i garderoben igår och det slutade med att jag har mer kläder utanför än innan jag började. Måste åka till IKEA och köpa mig fler kartonger så jag kan stoppa undan och förvara kläder som jag inte ska ha på minst ett år till.

Jag är dessutom lite bitter så här års och särskillt om det är soligt och fint ute. Jag avundas alla som har solläge på balkongen eller en terass att kliva ut på. Än värre är det nu att grannarna tvärs över också har skaffat inglasad balkong och dessutom inrett den så de redan nu kan sitta i vårsolen och gotta sig. Det lär dröja minst två månader till innan solen orkar sig in på våran balkong.
Det går bara inte att hjälpas att jag känner så här. Varje år vid den här tiden och framöver hatar jag att bo i lägenhet. Bara en sån sak som att man på sommaren vill hinna sitta lite i solen innan man börjar jobba. Nej då måste jag packa lilla väskan å dra med mig en stol ut till någon icke närliggande park för att få lite sol på näsan.
Ett hus kommer sitta fint. Det gäller bara att vi hittar det som ger rätt magkänsla och som inte blir överbetalt. Helst ska det vara nu innan sommaren också.

Ja nu fick jag det sagt också. :)


Colombia with love
Nu har jag äntligen tagit mig i kragen och kikat på bilderna. Här är bara några få av alla vi faktiskt tog. Colombia var härligt och jag kan rekomendera det om du tycker om att se och resa till lite mer ovanliga länder. Vi möttes bara av trevliga människor, härligt klimat, skön kultur och fantastiskt vackra landskap. Skulle nog kunna resa tillbaks men då kanske lite längre in i landet.
Jag var minst lika skeptisk till att åka till Colombia för ett år sedan som alla andra. Men när vi läste på om landet fick vi nästan bara fram positiva saker från alla som besökt landet och vi blev mer och mer övertygade om att det var dit vi skulle åka och jag kan säga att vi inte ångrar oss en sekund.
För visst är det om kokainet och Farcgerillan man har hört och det är ju allt annat än bra saker det fört och för med sig. Men faktum är att den nuvarande presidenten satsar starkt på att människor ska överge kokaintillverkning och ägna sig åt bland annat bananplantage och turism och gerillan minskar så den finns knappt kvar. Jag är inte allt för insatt i det här men det är iallafall ett upcoming land och allt fler turister hittar dit. Faktum är att jag blev förvånad över hur "turistigt" det faktiskt var. Vi träffade många holländare, danskar, amerikaner och norskar som tänkt precis som vi. "Colombia känns nytt och lite annorlunda"

Back on track

Är tillbaks hemma efter den nästan 3 veckor långa semestern. Måste nog säga att Colombia överträffade mina förväntningar eller iallafall de få jag hade. Det ända som var mindre bra var maten, men det visste vi ju redan om att de inte direkt är kända för sitt kök. Däremot har det mesta känts hygieniskt och fräscht, inte som när vi var i Guatemala och man blev matförgiftad var och varannan dag.
Ska lägga upp bilder men har inte orkat gå igenom dom än, kom ju trots allt hem igår och på flygplatsen i NY måste jag ha ätit nått olämpligt eller blivit smittad på annat sätt för jag har knappt fått behålla maten sen dess. Är så tråkigt att behöva vara hemma mot sin vilja.
Så nu ligger jag här på soffan och vilar. Har försökt att orka mig till affären för att fylla upp vårt tomma kylskåp, men tror jag måste överlämna det till sambon.

Som sagt det kommer bilder inom kort. Ska bara orka gå igenom och sortera dom först.

RSS 2.0