New Week


Då har vi påbörjat vecka 37. Det innebär att det bara är 3 veckor och ca 6 dagar kvar till nersläpp. Tick tack, tick tack.. Vart tog den här gravidtiden vägen egentligen?! Det har verkligen gått så himla fort. Men jag antar att det blir som så många säger att sista tiden är segast. Särskillt om man passerar bf.-datum (beräknad förlossning).
Ibland blir jag både skraj och nervös. Ska vi klara av att ta hand om en helt egen liten bebis?! Hur gör man?! Hur uppfostrar man ett barn?! Det känns så märkligt. Men jag antar att det är instinktivt och allt löser sig när man väl är där. :)

Bebis v.36

Om du väntar ditt första barn ligger det troligtvis i rätt position nu, uppochned. Tycker du att bebisen rör sig något annorlunda jämfört med tidigare? Det kan bero på att det är trångt därinne, men är du minsta orolig prata med din barnmorska. Nu ökar fostervattnets mängd inte mer utan det minskar snarare eftersom din kropp absorberar en del av det. Hjärnan är färdigväxt. En del psykologer säger att barnet redan nu är medveten om sitt "jag" eftersom det kan svara på saker med till exempel sparkar.

Vikt 2 800 gram.

Mamma

Din livmoder är 32-35 centimeter. Din mage kan börja sjunka ner lite och det blir lättare att andas, men det kan fortfarande vara svårt att hitta en bekväm sovställning. Många gravida upplever att de behöver kissa ännu oftare än tidigare. Det beror på att livmodern trycker på urinblåsan. Nu kanske din vikt stannar till förlossningen. Kolostrum eller råmjölk kan läcka ur dina bröst fast bebisen ännu inte är född. Försök att äta nyttigt och varierat. Barnet får all sin näring i från dig. Tankarna rör sig säkert mer och mer kring barnet. Kanske känner du oro inför förlossningen. Men en dag finner du att längtan efter att träffa barnet har tagit överhanden och att eventuell rädsla har bytts ut mot längtan efter förlossningen.

 

Ha en fin dag.

Kram♥
Kommentarer
Postat av: Ida

Vaa stoooor magen är hihi ;) .. Är verkligen spännande detta! Undrar hur den kommer se ut hihi :) Kram gumman, ta hand om dej, eller er ;)

2011-09-07 @ 20:07:01
URL: http://ida-mittliv.blogspot.com

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0