knäcktHade precis 2 dl grädde hemma så jag kunde koka knäck idag. Helt otroligt att jag fick det gjort. :) Jag försöker komma in i nån sorts julstämning, men det är minsann lättare sagt.. Har det inte så juligt här hemma än heller. Har inte kommit dit riktigt än. Allt pynt jag tyckte jag hade i lägenheten är ingenting i det här huset. Vet inte vart jag ska börja i djungeln. Men med tyger och julgrupper kommer man långt. Så därför kämpar jag med gardinstängerna som ska upp ikväll.
Nålad


Åååååh.. jag är såååå trött att mina ögon går i kors. Jag borde verkligen passa på att både äta och sova nu när han sover, men det finns roligare saker att göra och inget gott att äta. :) Det var så drygt på sjukhuset idag. Först säger BVC till mig igår att jag skulle vara där kl 8.00, H och jag stressar upp i ottan och så visar det sig när jag väl är där att det öppnar 8.30. Jag fick snällt sitta ner och vänta. Klockan 8.30 kliver jag in, men då har inte läkaren kommit än.. väntar å väntar. Tillslut så när klockan närmat sig 9.00 får vi kliva in i ett rum och bli undersökta. Läkare och sköterskor går i skyttetrafik mellan vårat rum och tillslut är vi färdiga, trodde jag. Vi ska till labb och ta blodpov. Tack och lov att det inte var mycket folk där och vi fick komma in nästan på en gång. Lillen blev stucken två gånger i samma fot, utan att de lyckades få ut blod, sen kom en till sköterska och tog i handen. Stackars liten- han var så duktig hela tiden, borde fått ett klistermärke ;). Som tur är mår han bra och har inga förhöjda halter, men för att få veta det fick vi vänta i ytterligare en timme och in på samma rum igen. Vid halv 12 nån gång fick vi tillslut lämna sjukan. Thank God!!

Sjukan

Börjar den här dagen på sjukhuset. Lillens gulsot tycks inte vilja försvinna så han ska kontrolleras lite extra. Dessutom misstänkte en på BVC att han kanske är allergisk mot mjölkprotein, så kallad komjölksallergi. Han är snustorr, har nässnuva, är rödprickig, har jobbigt att prutta/bajsa och har börjat spy direkt i samband med matning. Symptom som stämmer in bra på just den allergin. Så nu ska vi testa att jag håller upp med allt som kan tänkas innehålla mjölk. Det blir inte allt för mkt kul kvar att äta men jag gör det självklart för hans skull. Om det visar sig bli bättre så kanske jag måste hålla den kosten så länge jag ammar. Bara vår lilla prins mår bra så kan jag stå ut. Förhoppningsvis är det ingen allergi, utan bara nått tillfälligt han fått. :)


ice ice


Inte lika vackert, men jag hoppas det ska bli lika gott som hos Linneasskafferi. Det ska bli glass efter minst 6 timmar är det tänkt, så både jag och H ser fram emot att prova. Ingen av oss har värst bra erfarenheter från hemmagjort glass så förväntningarna är inte det högsta.

Tidigare idag åkte jag och lillen till IKEA för att köpa gardinskenorna som varit slut varendaste gång vi har varit där. Tycker alltid att det är så mycket folk där oavsett veckodag. Arbetar inte folk ;)

Igår var jag i stan hela dagen. Det var allt från promenader till fika och ansiktsbehandlig som avslutning på dagen. Mer sånt tack!!
Imorgon väntar BVC och läkarkoll av lillen. Han har blivit jättetorr och fått så mycket röda utslag i ansiktet och på bröstet. Ser inte roligt ut alls. Dessutom har han tappat nästan allt hår uppe på huvudet. Helt normalt enligt BVC-sköterskorna och jag vill tro det. Bara att det känns som att han har elefanthud på örsnibbarna och jag smörjer med både bröstmjölk och babyolja. Inget tycks hjälpa. Stackars liten. Tror visserligen inte att han lider värst mycket av det, bara jag som är den oroliga hönsmamman. :)
Och denna oro sen då.. jag lovar det finns alltid nått man funderar eller nojar för. Livet som förstagångsförälder antar jag.

Kram

21/11-11

Hade supertrevligt på lördagens julfest med jobbet. Kul att träffa alla som man inte sett på bra länge och gott med julmat. Tyvärr hade jag så trevligt att jag glömde att föreviga kvällen med bilder. Det gick dessutom riktigt bra för lillen att vara hemma med pappa de få timmar jag var iväg. Skönt att han tar flaskan också. Igår va vi ett helt gäng med familjer som åt söndagsbrunch på Båten här i stan. Både jag och H kände oss fasligt bekväma med stim, stoj och ungar överallt!! Plötsligt har man fått ökad förståelse och en helt annan tolerans gentemot sånt. :) Morgondagen är fullbokad och jag hoppas verkligen det flyter på som jag vill. Är oftast ett pill att passa tider när man bara har två händer men lillen å jag börjar bli ett bra team så det blir bättre å bättre med det också. :)


Love loveHos oss precis nu. Jag har redan glömt hur förmiddagen föll ihop totalt. Blev inget av något. Lillen har haft ont i magen och har därför haft det lite jobbigt med sömnen. Nu verkar det ha släppt för honom och han sover djupt. Vårt lilla hjärta. Jag får ta däcken imorgon istället.
En fundering som dykt upp hos mig är, att om jag nu skulle vilja åka buss, hur spänner man fast en sån liten bebis då?? Ska han ligga i vagnen eller sitta i famnen. Känna ju otryggt båda alternativen, eller finns det ett tredje?? Ja ni ser, jag har fått lite annat fokus sen jag fick barn, allt måste va tryggt å säkert. Tar bilen tills jag vet.

Kram


Party in my head??!!


Julfest med jobbet på lördag. Kul, men vad sätter man på den här kroppen undrar jag. Har nästan börjat uppleva det som att det var lättare att klä sig som gravid än nu efteråt. Då kunde jag åtminstone ha nått tight på mig och vara stolt över magen, men den lilla skinnpåse som sitter där nu är inget jag stoltserar med i onödan. Nej, jag gömmer mig hellre i nått stort och ledigt, en one piece kanske inte vore så dumt ändå. ;p

Snart adventstider ockå. Jag var och kikade på lite stjärnor och annat julkul igår. Men jag kom på att jag nog borde kika igenom förrådet innan jag köper på mig nått nytt. Vet ju inte riktigt vad vi kan tänkas att behöva här. Ser fram emot att få pyssla lite iallafall. En krans till dörren vore ju kul att få till också. Jag kanske får börja prioritera lite annorlunda om jag ska få tiden att räcka till.
Idag är det att lämna in bilen för däckbyte som är prio på min lista.

Kram

15/11-11

Oj, vilken skön dag jag och grabben har haft. Träffade Vera å hennes son inne i stan. Vi promenerade i över två timmar innan lunch, åt lunch, matade våra söner och begav oss ut på en ny promenad. Så jäkla skönt!!! Jag saknar stan och den sköna rundan som jag nästan alltid brukade gå när det begav sig och det måste jag ju få göra, även om jag knappt törs erkänna det för mig själv. :) Igår va vi till BVC, lillen växer på som han ska. Nått annat vore konstigt så mycket som han äter. Vårt älskade lilla hjärta!


My Sunshine


Har en liten son som inte riktigt vill somna just nu, trots att han är tröttare än tröttast. Han är precis på väg att slumra in, men nej då öppnar han ögonen igen eller spottar ut nappen så han blir jätteledsen.♥ Vi ska försöka oss på en sväng in till stan han och jag. Tror han känner på sig att nått är på g för så här är det nästan alltid när vi ska göra nått utöver det vanliga. Kanske bara för att jag så gärna vill få det att fungera. ;)
Om vi nu kommer iväg så ska vi gå in och hälsa på pappa på jobbet. Vet att han kommer bli så glad så glad över att få se sin lille son.
Lite nervöst också att åka in själv, tänk om han börjar skrika hysteriskt, tänk om, tänk om... men nån gång ska det vara första så bara att ta tjuren vid hornen och prova.

Kram

Söndag söndag

En fantastiskt härlig helg med många upptåg och besökare lider mot sitt slut. Där emellan har vi bl.a. monterat möbler, besökt IKEA, premiär-eldat i kaminen, gått på promenad, glöggmyst å handlat mat. Jag önskar att vi alltid hade fre-sön ledigt tillsammans, får så mycket gjort och ändå känner man sig mer utvilad och som människa!! Lillen sover och jag och H myser framför tv:n tillsammans med rosa skumtomtar :)


Hjärtat
My heart belongs to you


RSS 2.0