jag har bott vid en landsväg...

I lördags kväll åkte jag och H upp till min mamma och pappa. Det är ju så att jag är uppvuxen på vischan och det ordentligt också. Närmaste mataffär ligger på ca 2 mils avstånd. Men det är lugnt och stilla. Så stilla att man kan störa sig på enstaka fåglar som kvittrar jätteirriterande. Då förstår ni kanske. Och kommer det någon bil och passerar längs med landsvägen så tittar alla, som om man aldrig sett en bil förut. Haha.. lite charmigt kanske det är ändå. Men jag valde att fly undan. :D Jag blev istället en storstadsmänninska. Jag älskar att ständigt ha folk omkring mig och i närheten!!
I

här är den

jag älskar den/dom klänningen med stort K, har ju 2 st än så länge. Kan inte riktigt bestämma vilken storlek jag vill ha på den. Ska pova igen för att va riktigt säker.



onsdag

mina ben är som kokt spagetti!! Efter tre dagar med träning, spinning måndag, löprunda igår och bodypump idag.. så förstår ni kanske varför benen känns sladdriga. De vill liksom inte riktigt hänga med mig. Ställer jag mig upp så sitter benen kvar. så känns det iaf. :D

Nu ikväll har jag fått tummen ur att göra en sockerkaka som det ska vara vaniljfyllning i. Jag råkade nämna det för H en dag här för ett tag sen, att jag fått receptet av en kollega och sen dess har han TJATAT!! Ja tjatat rent ut sagt. ;D Så nu står den redo för att svalna, sen ska jag skära isär den och fylla i vaniljkrämen. Den blir förhoppningsvis lika god som kollegans.

Trots att jag känner mig fetast än fetast om just magen, nästa så jag borde kolla så det inte finns liv där inne, så har jag käkat lite paj, amerikansk äppelkaka med världens godaste vaniljsås. Valios laktosfria -gammeldags vaniljsås heter den. ÅÅÅÅÅhhhh den är fantastisk!!!



sushi

Riktig kvaliétssushi har jag och älsklingen käkat ikväll. Vi har ett riktigt bra sushiställe i vårt kvarter som verkligen har de bästa råvarorna. Jag har aldrig ätit pilgrimsmussla tidigare eller råa- kinesiska sötvattenskräftor heller för den delen, men han fixade och skickade med oss det för att testa och ja det var riktigt gott.
Nu är det ju så att jag alltid på något vis får någon form av kväljningskänslor med suchi. Vet inte om de är bara för konsistensen eller om det är vetskapen om att det jag faktiskt äter är rått. Så nu när jag tänker lite på suchi blir jag liksom lite illamående.. eller smått äcklad. Väldigt skumt. Trots det så blir jag titt som tätt sugen på dessa råa slimebitar doppade i soya.
Och när jag käkar dom vet jag ju att det går bra.. det är ju verkligen gott.. eller??!??


italien here I come!!

Idag är jag lite trött. Gick upp halv 5 igår för att åka med tåget till Göteborg. Jag skulle dit på utbildning. Jag måste ju kunna lite mer nu när jag har mer ansvar på jobbet :D
Kursen var jätterolig och man får ut så mycket av att träffa nya mäniskor.
Idag är det jobb igen och sen har jag en dag ledigt innan jag ska jobba helgen. Är sugen på lååååångledigt, men det får tyvärr vänta till semestern.
        Igår bokade jag och H en semesterresa till ITALIEN!! Vi ska bila runt lite, tänker ta med oss tält eftersom vi har hört av andra vänner att italienare är grymma på att campa. Det finns till och med "vinbarer" på vissa campingar. Spännade och dessutom ett budgetalternativ. Sen så kanske vi bor på annat sätt också beroende på vad vi får tag i. För ynka 1700kr flyger vi dit och hem, BÅDA TVÅ!! Är inte det grymt?!?
Äntligen ska jag få återvända till mit älskade italien!!

http://worldofmarie.com/reseguide/bildereu/toscana.jpghttp://www.fftimes.com/files/u1/leaning-tower-of-pisa.jpg

hot stuff



stockholms-weekend

Vi hade en jätteskön helg i stockholm. Men på ett lite speciellare sätt än vad jag faktiskt är van vid. Vi stressade verkligen ingenting. Förutom vid ett tillfälle.
Så det har blivit lite shopping, middagar med vänner, och en hel del stros och promenader, i allt från villaförorten till innersaden..  super härligt och mysigt!! Stockholm är bra vackert sommartid!



mina nya inköp :D

rocky road


Här är gå-bortpresenten jag skrev om i torsdags.. den blev mycket uppskattad!!
Chokladkakorna fick ju inte plats i burken så de knöt jag ett band runt och gav på sidan om, burken fick såklart också ett band  och en ettikett med receptet på. :D

"Rocky road in a jar"
600 g mörk choklad 70%, gärna av bättre kvalité så blir det godare
1 dl skalade pistagenötter
3 dl saltade jordnötter
2 påsar dumlekola
2 nävar (mini) marchmallows, jag hittade inga sånna så det blev vanliga stora

Gör:
Smält cokladen i vattenbad, (i en skål över varmt vatten)

blanda ihop samtliga ingredienser på en plåt så att smeten blir ca 3 cm tjock
låt svalna i kylskåp. Skär sedan upp i bitar och njuuuuut!!
Lycka till!!

colorful nails


Nya favvisar för naglarna!!!

gröna fingrar


Tog mig motvilligt ut på en promenad. Är ju såklart skönt nu när jag är tillbaks hemma. För att variera mig tog jag en sväng genom stadsparken. Det var riktigt fint där med alla färggranna blommor och grönskan. Något jag ärligt skulle kunna tänka mig att jobba med. Blommor och grönt alltså.
Nu är det dags för frukost!!

yankee candle



jo så här är det.. jag var ju på plantagen för en tid sen och ja, ni har sett bilder från resultatet av balkongen. :D Jag köpte även då det här doftljuset... efter att ha doftat på allt från kvällsbris till lavendel och citrus, bestämde jag mig för det här eftersom det verkligen påminde om spa och sommar!! Och jag tyckte att det skulle passa i badrummet alldeles utmärkt, vem vill inte ha ett eget litet hemmaspa?? :D
Men till det roliga.. jag var jättenöjd och bad H att blunda.. han skulle få lukta och sen säga vad han tyckte det lucktade.
När jag kör upp burken under näsan och frågar: - Nå, vad luktar det?? Så får jag till svars: - Myggstift!!
I samma stund som han yttrar orden känner jag det med, jag förstår plötsligt varför det doftar sommar.. myggans myggstift!! Det var den känslan av hemmaspa det!!!

saklig lycka



Vissa dagar är man bara lyckligare än andra..
som idag när jag hämtade paketet från posten.. som inte bara innehöll en väska (till min kompis) utan två, vilket innebär en till mig med... hur nu det gick till, stod ju faktiskt slutsåld efter att jag beställt och betalat.. Min dag är gjord!!!

a BIG ring on my finger, please




RSS 2.0