Im not dead, just resting
Nej jag har inte gått under jorden eller fött barn. Jag har bara inte haft tid och motivation. Det är och har varit så mycket annat som rört sig i mitt huvud bara. Vi har ett hem att inreda och färdigställa och fokus har bara legat på det och på bebis såklart.

Jag har lite svårt att fatta att det bara är mer eller mindre än 5 veckor kvar tills vi får se det lilla miraklet i magen. Vi längtar, längtar och längtar.
Idag ska jag faktiskt ta mig en tur till IKEA. Vi kommer att behöva nån form av skötbord i badrummet på övervåningen så det är vad jag ska fixa. Det är fler saker än vad man tror. Dessutom är det snart dags att packa BB-väskan. Herre.. vad overkligt det känns. Och ändå har man nästan 10 månader på sig att bli någorlunda förberedd på vad som komma skall♥♥

Bebis i v. 35
Nu väger bebisen ungefär 2,4 kg och är cirka 46 cm lång. Du kanske kan se en armbåge, fot eller ett huvud sticka ut på magen, när den rör och sträcker på sig. Eftersom livmoderns väggar och din mage sträcks alltmer och blir tunnare, kommer mer ljus in och bebisen kommer att utveckla tydligare dygnsrytm.

Denna vecka kan bebisen stoltsera med fingernaglar och ett par fullt fungerande njurar. Levern kan nu också bryta ner en del avfallsprodukter.
Barnet hickar ibland. Det sväljer fostervatten, kissar och tränar därmed matsmältningen. Barnet har hittills varit ganska skrynkligt men nu börjar huden räta ut sig. Navelsträngen är generellt cirka 50 centimeter lång och tjock som en tumme.

Mamma
Ditt totala fundusmått är nu ungefär 31-35 centimeter. Du kan ha ökat mellan cirka elva till fjorton kilo. Så här långt in i graviditeten brukar ledbanden och musklerna i korsryggen mjukas upp. Detta kan göra att du får ont i ryggen. Om värken är besvärande bör du prata med din barnmorska. Många känner sig lättirriterade nu. Bebisen trycker på överallt. Det är svårt att andas, sitta, stå och sova. Prata mycket med din partner så han eller hon förstår vad du går igenom. Nu står magen som högst för att snart sjunka ned lite. Då blir det lite lättare att andas igen. Det är lätt att bara fokusera på förlossningen, men börja också att läsa på lite om amning och livet efter förlossningen.

Kram♥
Jag ska måla hela välden...

Vi är inne på sista semesterveckan. Tänk så fort tre veckor har gått.
Jag ska visserligen inte tillbaks till jobbet innan det är dags för bebis att entra världen, men ändå känns det lite vemodigt. H börjar ju jobba och dagarna kommer nog kännas lite ensamma till att börja med, vi har ju hängt ganska så intensivt med varandra ett tag nu. :)
Vi bara målar och målar och målar.. Vi trodde ju att det där är gjort på två veckor så kan vi göra annat skoj sen. Men oj som vi bedrog oss. Det är en jäkla massa fönster, lister och dörrar som ska göras och det tar tid med tre fµcking strykningar på varje sak, men snyggt blir det. :)

Imorgon ska jag och tre andra bruttor iväg på en roadtrip mot Söderköping. Fråga mig egentligen inte varför det blev just dit men det lär finnas ett fint glasshak där som vi tänkte besöka. Ska bli superkul att komma iväg lite. Se något annat än värmland, även om det bara är över dagen.

Var även till Barnmorskan igår. Jag växer som jag ska och det känns. :) BM talade även om hur bebis ligger placerad i magen nu. Som en liten banan med huvudet nedåt och med fötterna i min högra sida. Vilket jag redan misstänkte med tanke på sparkarna jag får där konstant. Älskade lilla plutt där inne!! Så fick vi ju höra på lilla hjärtat också.. floff, floff, floff, som en helikopter. Det är lika underbart varje gång. Som vi längtar♥♥

Kram♥

Sommar Sommar Sommar
Det är ljuvligt med sommar!! Trots att det just nu känns som att jag ska flyta bort i värmen och inte får in mina svullna fötter i ett endaste par skor, förutom flipp flopps då, så vill jag inte att sommaren ska ta slut. Inte riktigt än iallafall. Vi har något fantastiskt att se fram emot in på höstkanten så det är inte så att inte hösten får komma heller, men än är jag inte riktigt redo för mörka kvällar och varmare koftor. Gärna sommar en hel månad till tack!! :)

Min svärmor upptäckte en fjärilssvärm på några blommor utanför vårt hus. Jag har nog aldrig sett så många fjärilar på ett och samma ställe förut. Vackert!!

Vi har haft min familj på besök hela dagen. Riktigt mysigt att träffa alla, men påfrestande på en och samma gång. Jag känner att mitt tålamod inte är vad det har varit och orken finns inte riktigt där jag vill ha den. Jag måste nog börja inse att jag är gravid i åttonde månaden helt enkelt. ;)

Kram♥

31+0
Tiden går så fort. Knappt så jag hinner med att andas. Jag har semester men det är ändå fullt upp hela tiden. Det är kul, jag påstår inget annat, men man blir trött också. Igår var vår premiärnatt i huset. Det känns verkligen superbra nu även om det inte är färdigt på bottenvåningen än.
Mellan plock och måleri försöker jag komma ut i solen så mycket som möjligt. Det här underbara vädret kunde inte komma mer lägligt än till vår semester. Igår var det även premiärdopp för mig och bebismagen. Skönt med lite svalka.

Jag har klivit in i åttonde graviditetsmånaden och det är full rulle på bebis i magen. Mest fart är det på kvällskvisten lite lagom tills jag ska lägga mig och sova. :)
Vi har en lista med saker som vi måste införskaffa bådet till hus och till bebis. I veckan är planen spjälsäng, för någon stans måste vi ju börja. Jag ser sååå fram emot att få greja inför lillens ankomst♥


Bebis

I vecka 32 väger din bebis närmare 1.8kg och är c:a 44cm från topp till tå.

Under den här perioden rör bebisen sig mer och kraftfullare än någonsin. Kommande veckor bli utrymmet att röra sig allt mindre, och den så kallade fosterställningen blir den enda möjliga. Håll reda på fosterrörelserna och kontakta MVC om de plötsligt skulle minska i frekvens och/eller intensitet.

Tillväxttakten avtar nu något och utgörs främst av ökat underhudsfett som också gör att bebisen ser rundare och mindre skrynklig ut. Amningsreflexen är utvecklad och vid beröring av kinden vänder bebisen på huvudet för att söka efter bröstet, och beröring av underläpp gör att den öppnar munnen. Den klarar också att suga och svälja på ett koordinerat sätt.

 

Mamma

Din livmoders översta del finns nu c:a 13 cm ovanför naveln. Nu när bebisen vuxit sig så stor och livmodern är högre i buken kan du märka av en ny upplevelse: när bebisen ligger uppochner i mage kan den sparka uppåt och träffa dina revben. Trycket kan göra att det känns ömt, särskilt om bebisen fastnar med en fot mellan revbenen. Du kan delvis förhindra detta genom att sitta upp så mycket som möjligt.

 

Ha en skön kväll.

Kram♥


RSS 2.0