Sicken soppa


Dagens lunch är godaste fisksoppan som funkar precis lika bra till vardag som till fest. Kan till och med göras till gryta om man väljer att ha i fler fisksorter samtidigt, blir då smaskig ihop med ris eller kokt potatis. Ser kanske inte så festlig ut på min bild just idag men den smakar underbart!!
ca 400 g fiskfilé, t ex torsk, sej eller lax (räkor, musslor)
1 stor purjolök, ca 150 g
1 gul lök
Smör
1 krm svartpeppar
1 förp. passerade tomater á 500g
1 klick tomatpuré
2 ½- 3dl matlagningsgrädde
1 dl vatten, alternativt vitt vin/matlagnigsvin
2 grönsaksbuljongtärningar
1 krm strösocker
½ tsk salt
1 dl hackad dill (ej nödvädigt)
ca 1 krm cayennepeppar
Strimla purjolöken. Skala och hacka löken. Skär fisken i bitar. Fräs purjolök och lök i smöret i en kastrull. Rör i tomater, tomatpuré, vatten (ev. vin), grädde, buljongtärningar och svartpeppar. Låt koka några minuter. Lägg i fisken och låt soppan koka på svag värme 2-3 min. Smaksätt med socker, salt och cayennepeppar. Strö ev. dill över.
Om du har i räkor ska de läggas i precis innan servering, annars blir de sega och gummiaktiga.
Servera gärna med vitlöksbröd och creme fraich. Själv älskar jag vitlök och brukar pressa i 1-2 klyftor direkt i soppan. Mums!!
Lycka till!
Om du har i räkor ska de läggas i precis innan servering, annars blir de sega och gummiaktiga.
Servera gärna med vitlöksbröd och creme fraich. Själv älskar jag vitlök och brukar pressa i 1-2 klyftor direkt i soppan. Mums!!
Lycka till!
Kommentarer
Trackback